Läsare Talkback-resultat: Bör en enda, konsekvent policy för alkoholförsäljning på restauranger och återöppnande nattliv/barer implementeras över hela Thailand?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Bör en enda, konsekvent policy för alkoholförsäljning på restauranger och återöppnande av nattliv/barer implementeras över hela Thailand?

Kontexten kring förslaget var följande:

Är det dags för en mer universell, tydlig policy från CCSA? Tror du att det nuvarande systemet kommer att förvirra eller frustrera turister nu när vaccinerade utländska turister kan återvända till Thailand från 63 lågriskländer utan strikt karantän? Vad tycker DU ska hända? Tycker du att det nuvarande systemet är bra och hjälper till att stoppa Covid? Är det rättvist? Tror du att de nuvarande lagarna uppmuntrar möjlig korruption med tjänstemän?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

Pete S: Det finns fler infektioner som spåras tillbaka till arbetsläger, fängelser och migrantarbetare än vad som någonsin har visat sig komma från människor som dricker alkohol. De borde bevaka social distans, inte dricka. Implementera ett stegvis tillvägagångssätt – överallt, med 2-4 veckor mellan faserna (fördröj nästa steg om utbrott uppstår):
1. Låt alla RIKTIGA restauranger (de med mattillstånd, en tryckt och omfattande meny och ett ordentligt kök) servera alkohol ASAP.
2. Låt öppna ölbarer utomhus på bottenvåningen med utsikt från gatan.
3. Tillåt inomhusbarer, poolhallar att öppna med strikt kontroll över social distansering genom stickprovskontroller.
4. Tillåt alla nöjesställen att öppna (GoGos, nattklubbar och diskotek) men stäng de som spåras vara källan till eventuella utbrott i 3 månader.
Vem vill resa tusentals mil med högar av byråkrati för att semestra i ett obeslutsamt land som inte tillåter dig att ta ett glas vin till din måltid?

-=-=-=-=-=-==-=-

Nuanjan-Många turister njuter av Thailands nattliv och utan nattlivet kommer de sannolikt inte att komma tillbaka. Det verkar som att de som gör gott aldrig vill se barerna öppnas igen.

-=-=-==-=-=-=–

Mr. Koron-Håll det förbjudet i Pattaya, helst för alltid. Staden har en betydande religiös och konservativ befolkning och att reformera staden till en familjevänlig stad är viktigt. Muslimska resenärer ökade före Covid-19 och förutspås återvända 2022, att ha en stad och område "alkoholfri" och familjevänlig skulle vara bäst för att permanent döda barbranschen och den äckliga sexindustrin i Pattaya och ge mer kvalitet , högutgifter islamiska turister.

-=-=-=-=-=-==-=-

Greg L-Bli försäkrad, du är mer benägen att bryta ben än att få viruset. Trottoarerna är långt ifrån färdiga här i Pattaya.

-=-=-=-==-=-=-=-=-

Peter C-det skulle vara alldeles för vettigt och skulle ta bort maktbaserna från de lokala/regionala regeringarna...

–=-=-=-=–=-=

Brett JI tror att du behöver olika koder. vissa områden är mycket covid-smittade andra inte alls.

-=-===-=-=

Terry T-Far för logisk för att övervägas. Det är trots allt THAIENS REGERING.

-=-=-=-==-=-

David D-Botta är att tills restriktionerna för nattlivet hävs kommer det att finnas väldigt få turister. Min familj är där så jag kommer tillbaka om en månad eller två. Om det inte var för min familj, skulle jag inte återvända när som helst snart. För många andra alternativ

=–=-==-=-=-

Jose-Absolut nonsens. Den nuvarande situationen är inte densamma överallt i landet och därför borde inte heller politiken vara det.

Jag är säker på att för de som driver denna media är intresset att kunna sälja alkohol och öppna upp och det är bra. Kalla det bara inte nyheter. När du ställer frågor till läsare, försök att inte introducera din egen partiskhet förklädd som ett sammanhang.
-=-=–=–=-=-=-=
Dugan C-Få andelen personer som vaccineras och sedan kan barerna säkert öppna igen
-=-=-=-=-==-=
James B-
det var ett enda drag som stoppade all försäljning så varför inte ett enda drag för att återinföra försäljningen?
den bättre frågan är; Vad är fördelen med ett kontinuerligt försäljningsförbud?
-==-=-===–
Mark J-
Varför gör de en så stor grej om att öppna barer och sälja alkohol, dess marknader, stora sammankomster, stora fabriker, arbetarläger, etc som är problemet!
Det är på tiden för lite sunt förnuft
-=-=-=-=-=-=-
Det var det för den här veckan! Håll utkik efter en annan läsare. Tala tillbaka VÄLDIGT snart! Vi uppskattar ALLAS feedback och tankar!
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/