Thailands premiärminister uppmanar relevanta myndigheter att fixa "Thailand Pass"-systemet efter att många inte fått QR-kod

FOTO: Siamrath

Nationella -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha i går, den 7 november, har beordrat relevanta thailändska byråer att förbättra "Thailand Pass"-systemet efter att flera sökande enligt uppgift inte fått QR-koden för att checka in.

Regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana berättade för Associated Press att premiärministern hade erkänt problemet att vissa registrerade resenärer i "Thailand Pass"-systemet inte fick eller fick QR-koden senare än vanligt.

"Premiärministern beordrade därför relevanta myndigheter att påskynda förbättringen av systemet för att ge korrekt och bekvämare service till resenärerna, inklusive thailändare som planerade att återvända hem och utländska besökare som ville resa till Thailand för turism eller arbetssyfte”, sa talespersonen.

FOTO: Thansettakij

Enligt tjänstemännen kan QR-kodens fördröjningsproblem uppstå av flera anledningar, som att ladda upp oklara vaccinationsdokument som skulle medföra längre tid att behandla och verifiera av tjänstemän snarare än av systemet, eller att fylla i och/eller bifoga dokument som gjorde det. inte matchade den angivna listan, eller så var hotellnamnet inte detsamma som på sjukhuset som genomgick RT-PCR-testning.

De vanligaste problemen var också att ange fel e-postadress, vilket resulterade i att QR-koden misslyckades. TPN-media noterar att den thailändska regeringen totalt sett inte sa att det fanns någon skuld eller fel på deras sida för förseningen av QR-koder, utan skyllde nästan hela problemet på användarfel.

Thanakorn rapporterade också att totalt 90,165 6 personer har registrerats för "Thailand Pass"-systemet den 33,788 november. Av det är cirka XNUMX XNUMX sökande redan godkända.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.