UNICEF lanserar verktygssatser för att hjälpa unga människor och föräldrar att ta hand om sitt psykiska välbefinnande

BANGKOK, 9 november 2021 – Som en del av den nylanserade Varje dag är Mind Day kampanj, UNICEF Thailand släpper två verktygssatser för mental hälsa på sin webbplats för unga människor och vårdgivare i Thailand för att hjälpa dem att ta hand om sitt psykiska välbefinnande och stödja sina nära och kära.

Verktygssatserna, som utvecklats gemensamt av UNICEF och Department of Mental Health (DMH), är en samling introduktionsresurser om mental hälsa och erbjuder praktiska tips och enkla steg för att förstå dina känslor, bygga upp självmedvetenhet, skapa trygga utrymmen, utöva egenvård. , stötta dina nära och kära och söka professionell hjälp om det behövs. Varje råd är en påminnelse om att de inte är ensamma när de står inför psykiska utmaningar.

"Covid-19-pandemin påverkar den mentala hälsan hos en generation unga människor i Thailand, vilket gör att många känner sig rädda, ensamma och oroliga för sin framtid och sina nära och kära," sa Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand. "Vi hoppas att unga människor och deras vårdgivare kan använda våra Every Day is Mind Day-verktygssatser för att lära sig om saker de kan göra varje dag för att ta hand om sig själva och, när de känner sig redo, börja prata med varandra om psykisk hälsa. Ju mer vi alla pratar om det, desto mindre stigma blir det om att dela våra känslor och utmaningar.”

Verktygssatserna, designade i två versioner för ungdomar och vårdgivare, finns att ladda ner på thailändska och engelska på UNICEF Thailands webbplats. UNICEF uppmuntrar unga människor, vårdgivare och utbildningsutövare att ladda ner verktygslådan och dela dem med sina vänner och nätverk.

Kändisar inklusive Palitchoke "Peck" Ayanaputra, Sirinya "Cindy" Winsiri, Kitsakorn "TongTong the Star" Kanogtorn, Suppasit "Mew" Jongcheveevat, och nykrönade Miss Universe Thailand Anchilee Scott-Kemmis deltar också i 7-dagarsutmaningen på Instagram genom att dela sina vardagliga känslor med Varje dag är Mind Day-filter att kickstarta samtal om psykiskt välbefinnande och främja tillgången till psykisk hälsas resurser och tjänster.

Ny UNICEF-data in rapporten State of the World's Children visar att minst 1 av 7 barn runt om i världen har drabbats direkt av låsningar och varnar för att de kan drabbas av påverkan av covid-19 på deras mentala välbefinnande i många år framöver. Redan före pandemin levde uppskattningsvis 1 av 7 ungdomar i åldrarna 10-19 med en diagnostiserad psykisk störning globalt.

I Thailand upplever 22 procent av ungdomarna höga nivåer av stress, 31 procent löper risk att drabbas av depression och 22 procent riskerar att begå självmord, enligt en DMH Mental Health Check-In-plattform som samlade in data om cirka 192,000 1 ungdomar i 2020 Januari 31–2021 oktober XNUMX.

# # #

Ladda ner Every Day is Mind day-verktygssatser för ungdomar och för vårdgivare

https://bit.ly/minddaytoolkit

Ladda ner Every Day is Mind Day-filter för att gå med i 7-dagarsutmaningen på Instagram

https://www.instagram.com/ar/398916098371358/

Mer information om Every Day is Mind Day: www.unicef.or.th/mindday

Kampanjvideo: https://youtu.be/f_D_Y1ClcQY

Video med engelska undertexter: https://youtu.be/VHfjpLULwQY

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/