Sanesuk polis utreds efter att ha attackerat en transperson i Chonburi

Chonburi –

En Sanesuk-polis som påstås ha attackerat en transperson i Mueang Chonburi-distriktet denna vecka utreds för ytterligare potentiella rättsliga åtgärder.

Payuwat 'Mos' Dehomsin, 18, en transperson, och hans mamma Mrs. Warisara Saeei, 52, lämnade in en anmälan till Saensuks polisstation med bevis från CCTV-filmer och medicinska intyg i går om den påstådda attacken (10 november)th).

Mos sa till Chonburi-polisen, "Tisdagen den 9 novemberth klockan 7 blev jag attackerad av en polis framför en livsmedelsbutik på Bypass Road i Mueang Chonburi-distriktet. Attacken kom för att polisen inte gillar att jag är vän med hans flickvän. Han skrek åt mig att han inte gillar "ladyboys" innan han fysiskt attackerade mig (Ett vanligt slangord för transpersoner i Thailand). Mitt ansikte och arm skadades av attacken."

FOTO: Wisarn Sangjaroen / Toppnyheter

Chonburis provinspolis har enligt uppgift bekräftat att mannen i CCTV-videoklippet som delades brett på sociala medier är Senior Sergeant Major Sasiphong Detnuwatchai från Sanesuk Police. TPN media tillhandahåller inte videoklippet som en del av den här artikeln eftersom det kan störa känsliga tittare.

Mos är som sagt en självskriven vän till polismannens flickvän, vars namn inte uppgavs till pressen. Sasiphong var enligt uppgift upprörd och besviken över att hans flickvän umgicks med Mos nästan varje dag, vilket ledde till att han fysiskt attackerade Mos, enligt Mos uttalande.

Generalmajor Attasit Kitjaharn, Chonburis provinspolischef, har beordrat en utredning för ytterligare rättsliga åtgärder mot Senior Sergeant Major Sasiphong med full insyn. Han har också beordrat att skydda offret och vittnen från eventuella konsekvenser av att rapportera brottet och dela CCTV-filmerna.

Sasiphong har inte släppt något offentligt uttalande om händelsen vid presstid.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.