Protestledaren Panusaya "Rung" nekade till borgen för kungliga ärekränkningsanklagelser för symboliska protester i Bangkoks varuhus i december förra året

FOTO: Parit Chiwarak

Bangkok -

Protestledaren Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul nekades borgen av brottmålsdomstolen i går eftermiddag, den 15 november, på grund av anklagelser om "lésé majéste" för att ha burit en beskuren topp under en symbolisk protest vid ett köpcentrum i december 2020.

Enligt domen hade den tilltalade tidigare agerat på liknande sätt i många fall. Den tilltalade, som tillfälligt släpptes, fortsatte att upprepa brottet som bryter mot borgensvillkoren i brottmålsdomstolen. Riksåklagaren har därför begärt tillfälligt återkallande av deras borgen.

Läsningen säger: ”Om den tilltalade släpptes tillfälligt kan den tilltalade möjligen begå ett annat liknande brott. Därför avslås en tillfällig frigivning och framställningen måste avslås.”

Bild
FOTO: Mike Panupong

Den 20 december 2020 protesterade prodemokratiska demonstranter, ledda av Rung Panusaya, Penguin Chiwarak och Mike Panupong, mot Thailands "lésé majéste"-anklagelser, eller paragraf 112 i strafflagen, genom att symboliskt bära skjortor och gå runt. Siam Paragon varuhus.

Protestledarna tillsammans med fem andra organisatörer stämdes för dådet på grund av anklagelserna om kungligt förtal, efter klagomålen från representanter för den institutionella "Thai Pak Dee"-gruppen i juni.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.