Hundratals företagare i Pattaya lämnar in en formell begäran till Chonburi-guvernören, Pattayas borgmästare och CCSA för att tillåta alkoholförsäljning på arenor

Pattaya –

Företagsoperatörer i Pattaya och Jomtien har formellt överlämnat brev och framställningar till Chonburi-guvernören och Pattayas stadsborgmästare, som också enligt uppgift kommer att presenteras för Center for Covid-19 Situation Administration, med begäran om att tillåta alkoholförsäljning på restauranger före nyår och för att Pattaya ska tillåtas ett liknande program som Phuket eller Bangkok som för närvarande tillåter försäljning och har sett många ställen återupplivas.

Idag (16 novemberth) företagare som representerar nästan 400 företagsägare från hotell-, hotell-, restaurang-, bar-, underhållnings- och nattlivsbranschen gick till Chonburi Provincial Hall och The Pattaya City Hall och överlämnade formella brev till Chonburis guvernör Phakarathorn Teanchai och Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplome .

I brevet står det att de begär att tillåta Banglamung-distriktet att häva förbudet mot alkoholförsäljning som Bangkok, Phuket, Krabi och Phang Nga före nyår. Upphävandet av detta förbud skulle i teorin tillåta många ställen att öppna som "restauranger" som i Phuket eller Bangkok om Thai Stop Covid Plus-certifieringen var tillåten eller liknande planer används i andra provinser eftersom "undantag" var tillåtna lokalt.

Brevet innehåller närmare 400 namn på olika företagare och ägare i Banglamung som har skrivit under brevet. Företagsägarna efterlyser bara Pattaya, rapporterat av borgmästaren att vara den tredje mest vaccinerade platsen i landet sett till provins och stad, för att få sälja alkohol och häva det nästan åtta månader långa förbudet, replikera program i Bangkok, Phuket och andra platser som har sett en återupplivning av verksamheten sedan de hävde sina respektive förbud. Företagsägarna betonade att de är villiga att följa alla Covid-åtgärder och har många förslag och idéer för att säkert öppna sina lokaler och samtidigt ge tusentals sysselsättning.

En representant för Chonburis guvernör, den administrativa chefen Chawanin Wongsatitjirakan och Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume tog emot breven från företagsoperatörer.

Samtidigt kommer alla nöjesställen som barer, nattklubbar, karaokelounger etc. att förbli stängda nationellt till åtminstone den 15 januari 2022. TPN media noterar dock att om alkoholförbudet hävs lokalt skulle det "öppna dörrarna" så att talar för "gråzoner" genom att låta många stängda företag öppna igen som för närvarande händer i Phuket och Bangkok. 

Thailands Covid-19-center håller ett stort möte: Barer och nattlivsöppning skjuts upp officiellt till nästa år nationellt, Covid-19-recap, zonförändringar

Mrs. Lisa Hamilton, som tillsammans med Mrs. Punnipa Flowers hjälpte till att arrangera petitionen, sa till media och Pattayas borgmästare: "Snälla hjälp oss. Vi har många utgifter men inga inkomster. Företagare får inget ekonomiskt stöd för de fortsatta nedläggningarna. Det finns många evenemang i Pattaya som för många turister till staden, menade att hjälpa ekonomin, men det hjälper oss inte alls om våra butiker är stängda och alkohol är förbjudet. Att ha alkoholförbud avskräcker dessutom många turister från att komma till Pattaya, som nu hellre vill åka till Bangkok eller Phuket, vilket skadar alla lokala företagare och staden överlag. Våra nöjesställen har varit stängda under en längre tid (ungefär åtta månader i rad, plus fem månader tidigare). Vi kan bara se andra butiker sälja alkohol i andra provinser och platser som Khaosan Road i Bangkok eller Bangla Road i Phuket. Hur är detta rättvist för oss? Pattaya är känt för sitt nattliv och sitt nöjesliv.”

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume uppgav att staden kommer att arbeta med Center for Covid-19 Situation Administration i Bangkok, eller CCSA, som han sa skapar de nuvarande reglerna och förslagen för att häva förbudet. Han nämnde att åtta stora företagsföreningar nyligen också formellt lämnat in en begäran till CCSA om att få förbudet upphävt i december och sätta Pattaya på jämn fot med Phuket och Bangkok.

Borgmästare Khunplume uppgav att staden och provinsen redan hade flera småskaliga möten med CCSA och relevanta tjänstemän och att tillåtelse av Pattaya att sälja alkohol förväntades presenteras vid nästa storskaliga möte för CCSA, som är planerat till slutet av den månad. Borgmästare Khunplume var optimistisk att staden, känd som den tredje mest besökta platsen i Thailand (bakom Phuket och Bangkok) och internationellt känd för sin besöksnäring skulle beviljas ett liknande undantag till Phuket i december. Han lovade också att hjälpa företagare att få sin verksamhet öppna och sa att han fullt ut stödde deras sak.

TPN kommer att fortsätta att noga följa denna historia, utan tvekan den mest kommenterade och diskuterade nyheten i staden lokalt baserat på en granskning av våra sociala medier och skickade e-postmeddelanden. Två nya informella undersökningar gjorda av TPN-media på våra Facebook- och Youtube-kanaler visade att ungefär 80 % av läsarna stödde ett upphävande av förbudet och tillåtelse av företag att öppna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.