Pattayas borgmästare beordrar Bali Hai Pier-tjänstemän att slå till mot påstådda problem, prissänkning av motorbåtar etc.

Pattaya –

Pattayas borgmästare har beordrat relevanta tjänstemän och byråer att noggrant förvalta Bali Hai-piren efter att många påstådda problem har blivit virala på sociala medier.

Idag (18 novemberth), beordrade Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplome en betydande ökning av brottsbekämpande och kommuntjänstemän att patrullera runt Bali Hai-piren.

Teamet leddes av Pattaya Citys biträdande borgmästare Wuttisak Ruemkitkarn, Pattaya Citys brottsbekämpande tjänstemän och officerare från marinkontoret.

Borgmästare Sonthaya berättade för TPN media, "Vi har fått många klagomål om båtoperatörer (främst motorbåtar) som inte har något lagligt tillstånd, vissa är irriterande turister och inte följer serviceregler, orättvisa båtserviceavgifter och till och med vissa båtar som överger passagerare efter tvister om prissättning eller andra frågor. Dessa har kommit från främst inhemska thailändska turister som besöker närliggande öar och piren.”

"Dessa problem har blivit virala på sociala medier vilket direkt har skadat Pattayas goda image. Vi måste lösa dessa problem för att säkerställa en positiv upplevelse för alla turister. Vi fortsätter att hantera piren för att förbereda oss för framtida evenemang i Pattaya där antalet gäster som åker till Koh Larn och andra öar förväntas öka avsevärt, särskilt under fyrverkerifestivalen och helgerna för nedräkningsfestivalen.” Borgmästaren uppgav.

TPN-media noterar att detaljer om incidenter inte gavs, men flera klagomål sågs på sociala medier nyligen om påstådda prissänkningar från motorbåtsoperatörer, särskilt kring förra helgens musikfestival i Koh Larn där båtarna var det enda sättet att lämna ön omedelbart efter färjans öppettider när konserten ägde rum.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.