Pattaya-polisen satte upp kontrollpunkter för rattfylleri för att förhindra trafikolyckor under Loy Krathong-festivalen

Pattaya –

Pattayas trafikpolis satte upp en kontrollpunkt för rattfylleri i natt i norra Pattaya för att förhindra trafikolyckor under Loy Krathong-festivalen och varnade förare att många fler kontrollpunkter skulle komma under helgen.

Först, för dem som föredrar en videoversion av den här historien, se nedan:

Ett team från Pattayas trafikpolis ledd av kapten Amornthep Maima satte upp en checkpoint på Pattaya Second Road i norra Pattaya klockan 1:00 tidigt i morse (19 november)th).

Kapten Amornthep berättade för Pattaya News, "Det inträffade många trafikolyckor efter att utegångsförbudet hade ställts in (ett tidigare månader långt utegångsförbud för Covid-19) och efter att många Covid-19-restriktioner lättades i Pattaya och Chonburi. Pattaya har också många evenemang och festivaler varje helg och många turister gillar att dricka alkohol under festivalerna, även om det officiellt är avskräckt och bar- och nattlivssektorn förblir lagligt stängd, även i Pattaya.”

"Vi måste skydda vårt samhälle för att säkerställa trafiksäkerheten när vi reser. De flesta trafikolyckor i Pattaya nyligen har orsakats av rattfylleri. Vi varnar förare att inte köra berusade för att minska trafikolyckor och dödsfall.” Kapten Amornthep fortsatte.

"Tre förare hittades vid vår kontrollpost i morse över den lagliga gränsen för att dricka alkohol. De fördes till Pattayas polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder." avslutade kapten Amornthep.

Kapten Amornthep varnade också förare för att fler checkpoints skulle finnas på plats under helgen, även om Pattaya-polisen varnade för att de "slår ner" mot restauranger som säljer alkohol eller barer/nöjesställen som försöker öppna illegalt under helgerna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.