Förre Nakhon Sawan polisintendent "Joe Ferrari" nekar till anklagelser om att ha torterat narkotikamisstänkt till döds under den första rättegången

FOTO: INN News

Nakhon Sawan –

Thitisan "Joe" Utthanaphon som arresterades för att ha kvävt en narkotikamisstänkt till döds i augusti har nekat till anklagelserna om att ha torterat den misstänkte till döds under en domstolsförhandling i går, den 19 november.

Den tidigare Nakhon Sawan-intendenten och hans sex underordnade kallades till den första förhandlingen vid Nakhon Sawan Provincial Court för fallet med att ha täckt en misstänkts huvud när de försökte förhöra den narkotikamisstänkte på en polisstation i augusti. Det 24-åriga offret dödförklarades efteråt.

FOTO: Thai News Agency

Thitisan, som den första åtalade, erkände sig skyldig till en anklagelse om brott för att ha utövat sina officiella uppgifter felaktigt enligt Section 157 och Section 172 of the Criminal Code och för olaglig internering enligt Section 309.

Han förnekade dock anklagelsen om att ha orsakat dödsfall genom att tillfoga en annan persons kropp skada utan avsikt att orsaka dödsfall enligt paragraf 289.

Han förklarade för domstolen att han och hans underordnade inte hade för avsikt att döda offret utan ville få mer information från offret när det gäller narkotikanätverk och hjälpa till att stoppa spridningen av droger i Thailand. Han insisterade på att hans handlingar var "avsikten att arbeta till förmån för landet utan någon avsikt att begå någon korruption i min plikt eller pressa ut pengar från offret som anklagat."

Inledningsvis håller domstolen på att schemalägga datum för bevisförhör och för vittnesförhör.

Fallet har väckt ett intensivt intresse för sociala medier, noterar TPN media, med många som säger att fallet och utredningen, såväl som rättegången, måste vara helt transparenta för allmänheten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.