Man greps efter att ha skjutit sin fru i Pattaya-området

Banglamung –

En man har gripits efter att ha skjutit sin fru i Banglamung i går (19 novemberth).

Banglamung-polisen underrättades om händelsen klockan 7:30 i ett hyresrum i Soi Nawang 10, i Takean Tia-distriktet.

Polis och räddningspersonal anlände till platsen för att upptäcka Mrs. Nipa Prablelek som hade ådragit sig allvarliga skador från skottskador i munnen och hakan och fördes för akut operation till ett lokalt sjukhus.

Den misstänkte mannen identifierades av polisen som Wanpen Boonkerd, hennes man, och hade redan flytt från platsen innan Banglamung-polisen anlände.

Banglamungs polis spårade senare upp den misstänkte där han greps i ett hem i Baan Nawang i Takean Tia.

Överstelöjtnant Somchai Wongpoonsuk sa till The Pattaya News, "Wanpen erkände att Mrs Nipa är hans fru och att de har haft relationsproblem och separerat under en tid."

"Wanpen försökte komma tillbaka tillsammans med henne i går morse men hon vägrade. De startade ett verbalt argument innan han sa att han blev arg, tappade humöret och sköt ett skott mot henne från ett skjutvapen som han hade tagit med sig i sitt personliga fordon.” Somchai förklarade.

"Wanpen står inför anklagelserna för mordförsök och är fortfarande häktad i väntan på att han ska framträda i rätten i början av nästa vecka", avslutade Somchai.

Somchai uppgav inte om skjutvapnet som användes i bråket var lagligt och en sjukhusuppdatering för offret gjordes inte tillgänglig av Banglamungs polis eller det lokala sjukhuset dit hon fördes.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.