Hundratals människor firade Loy Krathong i Pattaya, inga större problem rapporterades

Pattaya –

Hundratals människor firade Loy Krathong Day i går kväll, fredag ​​(19 november)th) i Pattaya.

Loy Krathong-festivalen startades officiellt av Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplome på scenen på Pattayas strand runt 6:00. av "Covid Safe-området" med hundratals människor på stranden och gångvägar i närheten.

Detta baserades på flera skäl, enligt festivalbesökare vid evenemanget, som att deltagare som fick komma in på scenområdet måste ha genomfört två doser Covid – 19-vaccin med bevis, och ingen mat eller dryck var tillåten. på scenområdet. Dessutom var sittplatser placerade på vita plaststolar, som med senaste musikfestivalevenemang. Restriktionerna ledde istället till att människor valde att sitta borta från scenen där inga sådana regler eller krav fanns på plats, njöt av att sitta med sina familjer och vänner medan de slappnade av, många åt eller drack.

Hundratals, om inte tusentals, människor kom ut till stranden för att flyta sina Krathongs på Pattaya-stranden. De flesta Krathongs var gjorda av naturliga material och såldes av gatuförsäljare som var närvarande upp och ner längs Pattaya-stranden, efter att ha fått särskilt tillstånd av stadens myndigheter att sälja. Pattaya-tjänstemän hade tidigare sagt att alla gatuförsäljare också hade blivit helt vaccinerade mot Covid-19 eller tagit antigen-snabbtester, men detta verifierades inte oberoende av TPN-media.

Pattaya City Police och Pattaya City brottsbekämpande tjänstemän patrullerade runt stranden för att säkerställa säkerheten och för att säkerställa att inga flytande lyktor och smällare användes, vilket var förbjudet. De sågs också kontrollera grupper av människor på stranden för att sluta dricka alkohol ibland, vilket också hade förbjudits och följde på veckor av tjänstemän som försökte kampanja för en "alkoholfri" Loy Krathong. Barer och nattliv förblir stängda i Pattaya i nästan åtta månader på grund av Covid-19-reglerna och till och med restauranger är ännu inte lagligt tillåtna att sälja alkohol. TPN-media noterar dock att efterlevnaden var sporadisk och att många människor fortfarande sågs dricka alkoholhaltiga drycker.

Sammantaget kallade Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume evenemanget för en framgång och det fanns inga rapporter om några större incidenter som gavs till TPN-reportrar.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.