Thailands två telekomjättar, True Corp. och DTAC, tillkännager företagsfusion och nytt ledande telekomföretag

Nationella -

Charoen Pokphand (CP) Group och det stora telekomföretaget Telenor tillkännagav idag den 22 november affärssammanslagningen av True Corporation (True) och Total Access Communication (DTAC) som ett jämlikt partnerskap för att bygga det nya företaget till att bli en ledande leverantör av telekommunikationstjänster inom Thailand.

"Equal Partnership" skulle resultera i båda företagens aktieinnehav i det nya företaget, som syftar till att utveckla och omvandla Thailands telekommunikationstjänst till en global standard och ett brett välstånd.

Suphachai Chearavanont, verkställande ordförande för CP och styrelseordförande för True Corp., sa att omstruktureringen var i linje med Thailands 4.0-strategi för att bli ett tekniskt nav i regionen.

"Idag är ytterligare ett steg framåt i den här riktningen. Vi hoppas att det skulle ge helt nya generationer kraft och skapa teknisk sysselsättning för att uppfylla och släppa lös deras potential att bli digitala entreprenörer med en avancerad digital telekommunikationsinfrastruktur”, sade ordföranden.

FOTO: Prachachat

Telenors koncernchef Sigve Brekke sa vidare att bolaget har erfarenhet av att leda de digitala aspekterna i många asiatiska länder och kommer att fortsätta att gå framåt för mer avancerade tjänster och högkvalitativa uppkopplingar.

Enligt hans uttalande skulle det nya företaget bildas med en fond värd cirka 100-200 miljoner USD och skulle planera att stödja lokala entreprenörer och startups i digitala plattformar.

Telenor Group Executive Vice President Jørgen A. Rostrup avslöjade också att avtalet skulle stärka företagets strategi att stärka sin närvaro i Asien samt skapa värde och stödja långsiktig marknadsutveckling.

"Vi har ett långvarigt engagemang för både Thailand och andra asiatiska länder. Detta partnerskap kommer att stärka vårt engagemang och uppdrag. Vår tillgång till både ny teknik och mänskliga resurser av bästa kvalitet skulle vara avgörande ytterligare faktorer för det nya företaget.”

True och DTACs nuvarande telekomverksamheter skulle fortsätta att driva sina verksamheter självständigt tills transaktionen slutfördes. Båda företagen var övertygade om att det nya företaget under lika samarbete skulle vara avsevärt fördelaktigt för lokala konsumenter och thailändare när det gäller att stödja thailändska affärer och främja Thailand som det avancerade teknologiska navet i regionen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.