Pattayas borgmästare säger att han trycker på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger och för nöjesställen och barer att öppna igen före nyårsafton

Pattaya –

Pattayas borgmästare, Sontaya Kunplome, sa i går, den 24 november 2021, att han driver på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger och för barer och nöjesställen att lagligt öppna igen före nyår efter att många grupper av företagare och föreningar från många sektorer hade lämnat in brev, framställningar och protester under den senaste veckan.

Först, som en referens, några av vår tidigare täckning:

Pattaya Walking Street-operatörer planerar att officiellt lämna in ett brev till Pattayas borgmästare, guvernör, hälsoavdelning, Covid-center och andra relevanta myndigheter som formellt begär återöppning på något sätt före nyårsfestivalen.

Pattaya Walking Street-företagare håller möte, begär officiellt en öppningsplan före nyårsafton

Nu, vår huvudartikel:

Pattayas borgmästare Sontaya Kunplome sa till The Pattaya News, "Pattaya är en av de för närvarande utsedda 17 främsta turistområdena i Thailand. Men bara fyra provinser i Thailand tillåts för närvarande sälja alkohol på restauranger som är Bangkok, Samui, Phang Nga och Phuket. Detta har orsakat mycket ilska och problem i andra områden, särskilt här i Pattaya, som till stor del är beroende av nattliv och underhållningsindustrin.”

TPN-media noterar att detta "undantag" även utökades till ett fåtal andra öar och områden och även om det tekniskt sett bara tillät "restauranger" att öppna, har det faktiskt också i princip öppnat portarna på vissa platser, som Khaosan Road i Bangkok och Bangla Road i Phuket för att sälja alkohol på barer som har fått "tillfälliga" restauranglicenser, utan mat eller kök, enligt de på marken. Pattaya företagare, som en turist-beroende stad och den tredje mest vaccinerade och besökta platsen i Thailand, har sökt ett liknande "undantag" från ett nationellt förbud mot att barer och nöjesställen öppnar i flera veckor. 2019 var Pattaya den 19:e mest besökta staden i världen med bara 10 miljoner besökare, med många analytiker som till stor del tillskriver detta till underhållnings- och nattlivssektorn som för närvarande är stängd.

Barer, nattliv, nöjesställen och faktiskt hela nattekonomin i Thailand har stängts nationellt i Thailand sedan april i år, och närmar sig nästan åtta månader, på grund av Covid-19-åtgärder, och är fortfarande praktiskt taget den enda affärssektorn som fortfarande är stängd av den thailändska regeringen med vad ägarna hävdar är lite eller inget ekonomiskt stöd eller stöd. Restauranger i större delen av landet kan, som tidigare nämnts, inte ens sälja alkohol lagligt på grund av myndigheternas oro för kunder som i huvudsak använder restauranger som barer. Thailändska myndigheter har fortsatt att tillskriva sammankomster kring alkohol som en primär spridare av Covid-19.

"Mer än 80 procent av människorna i Pattaya har vaccinerats såväl som i närområdet. Pattaya tillåter för närvarande bara alkoholförsäljning i stormarknader och lokala livsmedel men inte på hotell, barer, klubbar och restauranger. Många tycker att detta inte är rättvist eftersom folk köper från butiker och dricker i allmänna utrymmen som gator och stränder och maträtter varje kväll. Pattaya har festivaler varje helg för närvarande för att locka turister till staden och företagare fortsätter att klaga på dessa och säger att de tar med tusentals turister till staden som köper från närbutiker och dricker i allmänna utrymmen men inte lagligt kan gå till en restaurang eller bar och dryck. Vi planerade dessa festivaler månader i förväg och förväntade oss inte att alkoholförbudet, som fastställts av centralregeringen och Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, fortfarande skulle vara på plats vid denna tidpunkt. Vi förstår var företagsägare kommer ifrån och varför de är så frustrerade, vilket har lett till många framställningar, protester och vädjanden att öppna under de senaste veckorna.”, förklarade borgmästare Sonthaya Khunplume.

"Vi har försökt begära ett undantag flera gånger från Chonburis guvernör, Chonburis hälsoavdelning, CCSA och regeringen. Beslutet att återuppta Pattayas nattliv, barer och underhållningsindustri är inte bara mitt utan vilar på flera byråer och avdelningar. Det är troligt att nöjesställen kommer att tillåtas öppna tidigare runt början av december baserat på aktuell feedback vi har. CCSA kommer att träffas denna vecka fredagen den 26 november och de är väl medvetna om situationen i Pattaya och har sagt att det kommer att bli en viktig diskussionspunkt. Men inga löften eller garantier kan lämnas.” avslutade borgmästaren. 

Samtidigt lämnade nöjesställena i Soi Buakhao också in ett officiellt brev där de vädjade om återöppning tidigare i veckan.

Tisdagen den 23 novemberrd), Mrs. Romchale Kranes, representanten från "Rädda oss"-gruppen (Bar Owners Pattaya) som har 46 barer i Soi Buakhao-området, skickade ett brev till Pattaya City. De begär att deras barer ska öppnas igen senast i december efter att ha varit stängda i nästan åtta månader i rad, och totalt fem månader tidigare sedan covid-19-pandemin började. Detta är bara den senaste gruppen som begärt återöppning eftersom nio separata föreningar och minst fyra advokatsamfund har lämnat in liknande framställningar och brev under de senaste två veckorna, noterar TPN-media.

Stadsledare har upprepade gånger berättat för bar- och nattlivsägare att de arbetar med problemet och att de är väl medvetna om den svåra situation som barägare befinner sig i, såväl som de kvarvarande effekterna av att hålla den populära nattlivssektorn helt stängd i Pattaya. turismen i staden överlag. TPN media tillägger att många av de föreningar som för närvarande ber om ett hävande av alkoholförbudet i Pattaya inte är direkt involverade i barbranschen, såsom detaljhandel, allmän turism och hotell, utan är oroliga för att genom att hålla Pattayas berömda nattliv och barer stängda varje annan industri kommer att lida eftersom turister kommer att välja andra destinationer.

TPN-media kommer noga att följa CCSA-mötet senare i veckan och kommer att ge uppdateringar till våra läsare.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.