Pattayas stadstjänstemän ger överlevnadsväskor till arbetslösa musiker som fortsätter att trycka på för att återöppna Pattayas underhållnings- och nattlivssektor

Pattaya –

Pattaya City-tjänstemän har gett 55 uppsättningar överlevnadsväskor till musiker som fortfarande är arbetslösa under Covid-19-krisen.

Presidenten för Pattaya Music Association Mr. Banjong Bantoonprayuk hade tidigare lämnat in en begäran till Pattaya City om att hjälpa medlemmar i föreningen. Medlemmarna är musiker som brukade arbeta på nöjesställen i Pattaya som nu är stängda och har varit det sedan början av april i år, utan något direkt slut i sikte på de obligatoriska Covid-19-stängningarna. Nästan alla musiker i föreningen är fortfarande arbetslösa, konstaterade Banjong.

TPN-media noterar att restauranger tillåts ha musiker och underhållning med regler, men enligt Banjong anställer de flesta restauranger inte heller eftersom alkoholförsäljning, även på restauranger, förblir förbjuden i Pattaya vilket som ett resultat leder till att restaurangägare bestämmer sig för att ha musiker är inte kostnadseffektivt förrän alkoholförbudet hävs.

Igår (24 novemberth), Pattayas borgmästare Banlue Kunlawanich gav 55 uppsättningar överlevnadsväskor till musiker. Inuti påsen fanns torkad mat som var fem kilo ris, fiskburkar, nudlar och ansiktsmasker.

Banlue uppgav att staden och borgmästaren, Sonthaya Khunplume, fortfarande arbetade hårt på att hitta en kompromiss och att få det enormt impopulära alkoholförbudet och stängningen av Pattayas ekonomiskt viktiga nattliv och barindustri hävt, vilket kraftigt påverkar Pattayas turistindustri. Förbudet kommer dock från National Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, och relevanta provinsiella folkhälsomyndigheter som fortsätter att diskutera krångligheterna i en sådan plan för att häva förbudet med tjänstemän i Chonburi och Pattaya.

Referensartiklar och en video finns nedan:

Pattaya City hjälper musiker som fortfarande är arbetslösa på grund av nedläggningar av underhållningsindustrin - Videoberättelse

Pattaya City hjälper musiker som fortfarande är arbetslösa på grund av nedläggningar av underhållningsindustrin - Videoberättelse

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.