Chonburi-guvernören släpper nya order som lättar på Covid-19-restriktionerna som gäller från och med idag, alkoholförbud på restauranger etc. kvarstår dock

Chonburi, Thailand

Chonburi-guvernören har släppt nya order via sin PR-sida på Facebook idag (1 december) som beskriver lättnaderna av Covid-19-restriktioner.

Den största förändringen är att samla in gränser och stängningstider, vilket gör att många ställen nu kan stänga på sina "normala" tider, vilket hänvisar till normala öppettider utan Covid-19-restriktioner. Dock, trots veckor av protester och vädjanden från företagare, särskilt i turistområdet Pattaya, alkoholförsäljning i alla lokaler på plats som barer, restauranger, hotell, nattliv, pubar, är fortfarande förbjuden.

1. Sammankomster av mer än 500 personer är inte tillåtna förutom med tillstånd från Chonburi-regeringen (såsom specifikt godkända festivaler i turistområden som Pattaya). Samling i Chonburis turismmodellområde (Sattahip/Pattaya) är tillåtet under hygieniska mätningar.
2. Plats tillåten att öppna/Ändringar gjorda: (Vi kommer inte att lista varje enskild plats, bara markera ändringarna och grundläggande meddelanden - Redaktör
2.1 Utbildningsplatser
2.2 Restauranger får öppna på sina normala tider men INTE tillåtet att konsumera alkoholhaltiga drycker på restaurangen. Barer, nattliv, underhållning förblir stängda, inklusive i turistområden som Pattaya.
2.3 Gallerior kan öppna under normala tider. Nöjesparker och vattenparker inne i gallerior (inte utanför) är fortfarande stängda.
2.4 Utställning på hotell eller center är tillåten för högst 1,000 XNUMX personer med tillstånd för evenemang som MICE eller kongresser.
2.5 Skönhetskliniker, spa, massage, frisörsalonger, nagelsalonger, tatuerings- eller piercingbutiker kan öppna till högst midnatt.
2.6 Offentliga parker, idrottsplatser, simbassänger, träningsplatser utomhus och inomhus, gym, kan öppna på normal tid.
2.7 Biografer, teatrar kan öppna vid normal tid
2.8 Amuletmarknader kan öppna vid normal tid
2.9 Botaniska parker kan öppna vid normal tid
2.10 Zoo eller djurshower kan öppna som vanligt
2.11 Spel- och internetcaféer kan öppna senast midnatt
2.12 Bankettlokaler, hotellmötesrum etc kan öppna vid normal tid men ingen alkohol dricks inomhus

Om du har frågor om beställningarna eller om din lokal kan öppna vänligen ring Stadshuset 24 timmar om dygnet på 1337. Vi har inte listat alla tidigare ställen som redan är tillåtna att öppna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.