Inga tecken på avmattning i turismen trots spridningen av Omicron, Thailands turistmyndigheter förväntar sig 500,000 XNUMX internationella ankomster vid årets slut

FOTO: Thansettakij

Nationella -

Det finns inga tecken på en minskning av internationella ankomster till Thailand, trots spridningen av den nya varianten av Omicron coronavirus i flera länder, åtminstone enligt Thailands turistmyndighet. Thailands turistmyndighet (TAT) förväntar sig ett mål på 500,000 XNUMX turister att komma in i kungariket i slutet av året.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn sa i går, den 30 november, att det inte fanns några tecken på en avmattning i trenden för utländska ankomster hittills, förutom en viss avmattning i europeiska länder där spridningen av Omicron hade inträffat.

Enligt uppgifterna har 93,573 1 utländska resenärer rest till Thailand sedan den första dagen av återöppningen den 500,000 november. Trots att antalet är långt under det tidigare målet, räknar TAT med att den totala ankomsten skulle nå XNUMX XNUMX turister i slutet av året.

TPN media noterar dock att detta mål verkar ganska ambitiöst med nästan alla standarder med bara 30 dagar kvar av året och farhågor kring varianten (eller snarare potentiella resebegränsningar eller avbokningar som kan aktiveras) fortfarande finns på plats i många delar av världen. För att Thailand ska nå detta mål skulle de behöva nå mellan 16,000 17,000 till 3,000 4,000 turister (eller resenärer, eftersom många som anländer inte är turister i sig, utan invånare eller thailändska medborgare som reser till och från olika länder) per dag, jämfört med ungefär XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX turister om dagen i november.

Guvernören sade: "Mer än 300,000 100,000 utländska turister har ansökt om 'Thailand Pass'. Bara under november var det nästan 500,000 XNUMX turister på väg in i Thailand. Det förväntas att mer än XNUMX XNUMX turister kommer att komma in i Thailand under hela året."

FOTO: Siamrath

Samtidigt uttryckte Marisa Sukosol Nunbhakdi från Thai Hotels Association (THA) oro över att spridningen av Omicron-varianten i vissa europeiska länder kan påverka turistsektorn eftersom europeiska turister är huvudmarknaden för Thailand för närvarande på grund av resebegränsningar och karantäner i normalt lukrativa marknader som Kina.

Hon betonade: "Situationen i den närmaste framtiden är svår att bedöma trots att de initiala effekterna kan vara låga. Om regeringen genomför ytterligare några åtgärder för ankomster kan det orsaka en turismförsening. Men vi hoppas verkligen att några hårda åtgärder som låsningar inte kommer att påtvingas landet igen, eftersom det skulle orsaka ytterligare förödelse för hotell- och turistnäringen som redan har haft nästan två år av allvarliga störningar.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.