Thailands regering utökar RT-PCR-testanvändningen för alla ankomster för att försöka förhindra Omicron Covid-19Â-varianten

FOTO: INN News

Nationella -

Den thailändska regeringen kommer att fortsätta att använda RT-PCR-tester för alla ankomster till Thailand, stoppa en tidigare planerar att byta till ATK (rapid antigen kit) tester på grund av förekomsten av det nya OmicronCovid-19 variant.

CCSA:s ställföreträdande talesperson Apisamai Srirangsan avslöjade i går, den 30 november, att användningen av PCR-testet kommer att sträcka sig initialt till den 16 december medan den avslappnade hälsoscreeningen av ATK på alla resenärer som tillkännagavs av CCSA förra fredagen skulle försenas.

Även om den nya varianten ännu inte hade upptäckts i landet enligt tjänstemännen, syftade förlängningen av RT-PCR-testet till att skärpa de förebyggande åtgärderna och hålla varianten borta från kungariket.

FOTO: Thansettakij

På lördag, den thailändska regeringen förbjöd alla ankomster från åtta länder i södra Afrika, nämligen Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe, från december och framåt.

Resenärer från andra länder i Afrika som inte är listade ovan får endast komma in i landet enligt "Sandbox"-systemet och är obligatoriska i karantän. De som anlände till Thailand från andra länder i Afrika från den 6 december och framåt måste gå igenom 14 dagars karantän och screenas med RT-PCR-tester tre gånger, på deras bekostnad.

Samtidigt övervakas besökare från de listade länderna som redan hade anlänt till kungariket noga av folkhälsotjänstemän. Om misstänkta symtom hittades skulle de omedelbart tas för RT-PCR-tester, avslutade Dr Apisamai.

TPN-media noterar att forskare och regeringar fortfarande studerar Omicron-varianten och det har ännu inte funnits tillräckligt med information om varianten för att korrekt avgöra om den var mer dödlig, överförbar eller kunde undvika vacciner, men varianten berörde forskare på grund av antalet mutationer den hade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.