Nöjesställen som öppnar igen i januari kan bli försenade igen, uppger Thailands premiärminister

FOTO: Prachachat

Nationella -

Återöppningen av nöjesställen i hela landet kan bli försenade på grund av flera bekymmer, sade premiärminister Prayut Chan-O'Cha vid en pressintervju idag, den 2 december.

Premiärministern bad om ursäkt och sa att förseningen kan vara möjlig, åtminstone under en månad. Han betonade att han inte försummade några affärs- och turismsektorer för nattliv och inte specifikt riktade in sig på sektorn, men regeringen måste väga möjligheten för fler Covid-utbrott från nattlivet och överväga situationen baserat på rapporter från folkhälsoexperter.

För närvarande har barer, nattklubbar, pubar och liknande nöjesställen, hela nattekonomin, varit stängda sedan början av april. Vissa turistområden som Phuket har fått undantag för restauranger att sälja alkohol, vilket leder till att vissa barer blir tillfälliga restauranger med lätt att få tillfälliga licenser, men för det mesta var sektorn lagligt stängd. Sektorn hade tidigare ansetts vara öppnad senast den första december, som hade skjutits tillbaka till den 16 januari flera veckor tidigare, trots upprop från företagsägare.

Prayut sa: ”Vi ville inte bli en ineffektiv regering, allt vi gjorde var till det bästa. Därför kan återöppningen bli försenad, troligen cirka en månad. Vi måste lyssna på folkhälsoministeriet och experter som är oroade över sektorn och Omicron-varianten och flera andra covid-relaterade problem. Samtidigt har regeringen beordrat relaterade avdelningar att överväga ekonomiskt stöd och åtgärder för dessa aktiviteter och verksamheter redan.”

FOTO: Thansettakij

Premiärministerns kansli talesperson Thanakorn Wangboonkongchana avslöjade också för Associated Press att premiärministern var nöjd med översikten över vaccinationsprocessen och tillade att antalet har nått 93,929,601 100 2021 doser från och med torsdagen vilket var närmare regeringens mål på XNUMX miljoner doser av slutet av XNUMX.

Talesmannen sa: "Antalet vaccinationer som hade genomförts från 28 februari till 1 december är tillfredsställande eftersom det närmar sig målet på 100 miljoner doser vid årets slut. Samtidigt var antalet elever i åldern 12-18 år som ansökte om vaccinationerna också fler än väntat.”

"Trots den lösande situationen för Covid-19 i Thailand fortsatte premiärministern att uppmana relaterade avdelningar och myndigheter att hålla utkik efter riskfaktorer som kan orsaka en ny epidemi, inklusive att förhindra illegal invandring och följa upp utlänningar som reser från riskabla länder . Besökare som nyligen har rest från sådana listade länder i södra Afrika följdes och efterfrågades för RT-PCR-testning för förebyggande och proaktiv kontroll.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.