Fyra barchefer greps i Bang Saen alkoholförsäljningsräder, polisen varnar att Saen Suk inte är en "blå zon"

Bang Saen –

Fyra restaurangchefer har gripits i helgen efter att ha tillåtit försäljning av alkohol och drycker på sina restauranger i Bang Saen, i Saen Suk under den senaste helgen (3 december)rd).

Saen Suk borgmästare Narongchai Kunplome rapporterade att ett hundratal poliser från Saensuk polis, Saensuk distriktskontor och poliser slog till mot fyra restauranger i Bang Saen, Saen Suk sub-distrikt, Mueang Chonburi. Räderna och inspektionerna fortsatte under helgen, enligt Narongchai, eftersom tjänstemän gjorde det klart att Mueang Chonburi och Saen Suk inte hade fått tillstånd att sälja alkohol av provinsiella och lokala myndigheter på restauranger eller barer.

Räderna under helgen syftar till att se till att restauranger och turister förstår den senaste Chonburi-ordern, tillade Saensuk-polisen och citerade många ägare som hävdade att de trodde att alkoholförbudet hade hävts för hela Chonburi.

Chonburi-guvernören släppte nya beställningar på fredagskvällen (3 december) via sin PR-sida på Facebook som tillåter alkoholförsäljning och drycker på kvalificerade restauranger i Chonburis "Blue Zone"-områden, inklusive Pattaya, Koh Larn, Sattahip, Na Jomtien, Koh Si Chang, Bang Saray, delar av Si Racha och Banglamung.  

Tyvärr för företagare i Mueang Chonburi och andra delar av provinsen, till och med den populära inhemska turistplatsen Bangsaen Beach, har det området ännu inte fått tillstånd att lagligt sälja alkohol.

Pattaya och andra Chonburi "Blue Zones" får officiellt sälja alkohol på restauranger

 

Fyra personer från fyra restauranger greps och är:

  1. Herr Pakintanawit Pongsinwattanapathorn (chef för WARP Bang Saen)
  2. Mr. Nattawat Nittayalarp (Manager för Hurt Bang Saen)
  3. Mr. Alongkorn Kamwan (Manager för U-TURN)
  4. Mr Teerapong Ngamta (Manager för H2M)

De står inför anklagelser för att ha brutit mot Chonburi Disease Control Orders, särskilt att alkoholförsäljning och drycker inte är tillåtna på restauranger. (utanför Chonburi "Blue Zones").

De impopulära alkoholförbuden har funnits i nästan åtta månader och Bangsaen-företagare och ledare har enligt uppgift redan begärt till guvernören att lägga till området som en blå zon officiellt, med angivande av att Bangsaen är ett otroligt populärt turistmål, särskilt för inhemska thailändska turister , och området bör medges undantag.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.