Det första fallet av Omicron-varianten rapporterades officiellt i Thailand, men hade begränsad rörelse, säger folkhälsoministeriet

FOTO: Manager Online

Nationella -

Det första kända fallet av Covid-19 Omicron-varianten har enligt uppgift hittats hos en amerikansk medborgare från Spanien som reste till Thailand förra veckan under Test & Go-programmet, rapporterade folkhälsoministeriet i morse den 6 december.

Men den person som enligt uppgift är smittad, som är asymtomatisk, upptäcktes omedelbart med viruset vid sitt första Covid-19-test vid inresan till landet och reste inte öppet fritt.

Biträdande ständige sekreterare Dr Supakit Sirilak avslöjade vid en presskonferens på morgonen att den infekterade resenären gick igenom det första Covid-19-testet den 30 november och resultatet visade positivt med Covid-19 dagen efter och kompatibiliteten för Omicron-varianten rapporterades upp till 99.92 %.

Den officiella sjukdomsutredningen visade att den amerikanska resenären hade visat negativa resultat via PCR-test i Spanien innan han åt middag med vänner den 28 november. Han flög sedan från Spanien till Dubais internationella flygplats den 29:e och tillbringade 9 timmar där utan att kontakta någon och bar en ansiktsmask hela tiden.

Han anlände till Suvannabhumi International Airport runt midnatt den 30 november och gick igenom det första PCR-testet vid sjukhusdisken innan han stannade på hotellet.

Resultatet visade sig vara positivt den 1 december och bekräftades med en hög indikation på Omicron-variant den 3:e av Institutionen för medicinska vetenskaper.

Enligt avdelningen för sjukdomskontroll var patienten asymtomatisk och påstod sig inte ha något medicinskt tillstånd. Patienten har också enligt uppgift ifrågasatt det faktum att de har smittats av Covid-19 Coronaviruset, eftersom de inte är symtomatiska.

Omkring 19 kontakter rapporterades, inklusive 17 hotellpersonal och 2 flygplatstjänstemän. Inga nära kontakter rapporterades. Alla sattes i sträng karantän.

TPN media noterar att detaljerna för Omicron fortfarande är under utredning även om det har berört epidemiologer främst på grund av antalet mutationer som viruset har. Forskare runt om i världen fortsätter att studera sjukdomen för att fastställa risken för viruset i termer av överföringsförmåga, allvarlighetsgrad och potential att inte påverkas av vaccin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.