Pattaya presenterar sin femåriga strategi för att utveckla staden som "Framtidens turiststad"

Pattaya –

Myndigheterna i Pattaya City och Burapha University utarbetade tillsammans "Pattaya City Development Plan 2023-2027" för att utveckla Pattaya till en framtida turiststad, avslöjade borgmästare Sonthaya Klunplome i går, den 8 december.

Planen är utformad för att göra Pattaya, enligt tjänstemän, till "Framtidens turiststad".

Den femåriga strategin kommer att fokusera på en balans mellan ekonomi och miljö, livskvalitetsaspekter, inklusive hälsa, utbildning, samhälle och miljö, och en ökning av alternativa karriärfärdigheter för unga generationer i den digitala eran efter Covid-19-pandemin .

Borgmästaren sa: "På grund av ungefär två år av den inhemska spridningen av Covid-19 måste Thailand göra en enorm utveckling på många sätt. För Pattaya är förändringen något i linje med NEO PATTAYA-planen som vi startade för 3 år sedan för hållbar turism i framtiden.”

"Därför planerades denna femåriga utvecklingsstrategi av alla relaterade sektorer och har potential att stödja EEC (Eastern Economic Corridor) turismnav och nuvarande mångkulturella livsstil för att göra Pattaya till en stad med internationella ekonomiska möjligheter igen."

Planen kommer att läggas fram för Pattayas kommunfullmäktige, med fem huvuduppgifter, inklusive: 1. Förbättring av livskvalitet och säkerhet; 2. Uppgradera infrastrukturens effektivitet för att stödja EEC; 3. Främja ekonomisk och miljövänlig innovation; 4. Hållbar förvaltning av naturresurser och miljö; 5. Förbättra Pattaya City till en modern och mycket effektiv organisatorisk stad

Handlingsplanen kommer att samarbetas av EEC-kommittén, ministeriet för naturresurser och miljö, ministeriet för digital ekonomi och samhälle, avdelningen för offentliga arbeten och olika lokala samhällen. Det kommer att vara både proaktivt och reaktivt i linje med den nationella ekonomiska och sociala utvecklingen, turistplanen och planerna för expansion av investeringar i den östra ekonomiska korridoren (EEC), inklusive:

  1. Ekonomiska återhämtningsplaner: som att främja inhemsk turism och lokala marknader, utveckla en lättillgänglig marknadsföringsplattform för alla entreprenörer, utveckla Naklua Community Market som en kulturell, gemenskaps- och naturturismplats, etc.
  2. Människors kompetensutvecklingsplaner: såsom färdighetsträningsprogram för unga generationer om Wellness Business, elbilar, e-handel, kodningsprogram och robotprogram samtidigt som man etablerar digitalt lärande på lokala skolor och internationella vårdcentraler i Pattaya City, etc.
  3. Miljöplaner: som att bygga en "Pocket Park" för att förbättra människors livskvalitet, utveckla Pattayas enda mangroveskog som en ekoturismattraktion, ta hand om stora träd i hela Pattaya, etc.
  4. Teknikplaner: som att skapa 'Big Data', samla in integrerad data för stadsförvaltning och säkerhet, digital folkhälsa, etc.
  5. Infrastrukturplaner: som att bygga en spårväg/spårvagn för att stödja EEG-transporter, hållbar lösning av vattenproblem, utveckla allmän säkerhet och övervakningssystem, etc.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.