Thailändska ledande forskningsavdelningar lanserar "Covid-19 iMap Platform" i pilotturismområden, inklusive Chonburi

Chonburi –

Myndigheterna i Chonburi tillsammans med den thailändska ledande rymdforskningsorganisationen GISTDA och Thailands nationella forskningsråd (NRCT) planerar att lansera systemet 'Covid-19 iMap Platform' som en datainsamlingskälla för Covid-19 för att effektivt hantera pandemisituationen.

Kandasri Limpakom, vice verkställande direktör för GISTDA, avslöjade under öppningen av situationshanteringssystemprojektet att systemet skulle använda geoinformatik för att hjälpa till att analysera områden som riskerar att spridas av coronaviruset för systematisk och effektiv kontroll av området.

Projektet planerades initialt för fem pilotturistprovinser som t.ex Chiang Mai, Chiang Rai, Tak, Chonburi och Phuket.

Kandasri sa: "Chonburi är en provins som är full av turism och industri. Provinsen har också ett stort antal latenta arbetare och är en av tre provinser i den östra ekonomiska korridoren (EEC) som är viktiga för handel och industri. "Covid-19 iMap Platform" är lämplig för området, särskilt under turismens återhämtning efter Covid-19-utbrottet."

'Covid-19 iMap-plattformen' innehöll geoinformatikdata som samlats in från nio ministerier och 17 relaterade myndigheter, som gav information om plats, folkhälsostatus, ekonomi och antalet befolkning för övervakning, övervakning, analys, planering och stöd för beslutsfattande under thailändska myndigheters ledning för att potentiellt och systematiskt hantera situationen i framtiden i tid.

Data skulle utökas för att täcka detaljerna på nationell nivå och är för närvarande under process för att analysera data och visa dem i form av digitala kartor på systemet från varje region.

Forskargruppen utvecklade också 'COVID-19 Safety Index' med hjälp av en analytisk process och faktorer i många dimensioner, inklusive infektionssituationen, potentialen/tillräckligheten hos det offentliga hälsosystemet, befolkningstätheten och riskområdena samt tilldelning av vacciner, för effektiv hantering samt för att integrera data från alla sektorer, syntetisera och verifiera den samlade informationen innan publicering till den offentliga sektorn genom samma system.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.