Tre dödade, 15 skadade efter att en lastbilschaufför enligt uppgift smugglade migrantarbetare flyr från polisen i Ayutthaya

FOTO: Manager Online

Ayutthaya –

En lastbil som enligt uppgift transporterade illegala migranter välte när han försökte fly från polisinspektionen i Maharat-distriktet i Ayutthaya-provinsen i går morse, den 8 december, och dödade tre personer och skadade ytterligare 15.

Poliser från Maharajs polisstation och räddningsvolontärer anlände till platsen efter att ha larmats om händelsen runt 7:40. En havererad bil hittades vältad vid sidan av vägen. Tre avlidna män upptäcktes också, som enligt uppgift kastades ut ur lastbilen efter olyckan. De tre männens namn, åldrar och nationalitet släpptes inte omedelbart av Ayutthaya-tjänstemän.

Ett 15-tal skadade passagerare, både män och kvinnor, hittades liggande i närheten och ropade på hjälp. De fördes till närmaste sjukhus för medicinsk hjälp.

FOTO: Manager Online

Enligt Singburi Highway Police Chaiwichit Saensub inspekterades två misstänkta pickuper på grund av att de körde på ett konkurrensmässigt sätt, när polistjänstemän patrullerade i Singburi-området. Polisen bad då att lastbilarna skulle stanna men föraren accelererade istället och försökte fly. Poliserna följde sedan efter fordonet tills det kraschade och välte utanför vägen nära Klong Ban Na Village 2.

Den preliminära undersökningen visade också att de avlidna och skadade alla var migranter från grannländerna. Föraren ska dock ha lyckats fly från platsen.

Polisen fortsätter att utreda händelsen samt att fastställa potentiella kopplingar till migranterna och ett organiserat nätverk för människosmuggling. Det var oklart vad som skulle hända med migranterna som var inblandade i olyckan när det gäller om de skulle utvisas eller tillåtas ta sig in i Thailand.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.