Fyra fångar återfångade, fem fortfarande lösa efter att ha rymt från ett Nakhon Pathom-fängelse i går

Nakhon Pathom -

Fyra av nio manliga fångar som hade rymt från Thung Noi tillfälliga fängelse i Nakhon Pathom tidigt på lördagen den 11 december, återfångades under dagen medan de återstående rymlingarna söktes efter i en storskalig jakt av myndigheterna.

De manliga fångarna ska ha flytt från militärfängelse runt 2:30 efter att ha testat för covid-19-hälsoundersökning och väntat på överföring till huvudfängelset, enligt överstelöjtnant Thanisorn Ekkarattanarat, utredningschefen för Sam Khwai Phuak polisstation.

Nio av dem – sex åtalades för droganklagelser, två åtalades för stöld och en hölls frihetsberövad för påstådd fysisk misshandel – enligt uppgift använde en såg för att klippa fönstersprängerna i sina skyddsrum. Polisen hittade även delar av knivar i närheten av platsen.

En utökad utredning ledde till gripandet av de två första rymlingarna, Natthakorn Matwangsaeng, 24, som åtalades för stöld och Ekkarat Paengklan, 18, som åtalades för narkotikabrott. Ytterligare två, Paithoon Mekhlongbaeng, 36, som åtalades för narkotikabrott och Veerachet Thepchu, 28, som åtalades för stöld, fångades senare på eftermiddagen samma dag.

Jakten på de återstående fångarna pågår i samarbete med relaterade officiella avdelningar eftersom de ansågs vara ett hot mot samhället, uppgav tjänstemännen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.