61-årig man greps för att ha dödat en gravid vild elefant i Chonburi, hävdar självförsvar

Bor Thong –

En 61-årig thailändsk man har gripits för att ha dödat en gravid vild elefant i Bor Thong-distriktet.

Bor Thong-polisen rapporterade att den vilda elefanten hittades död på lördagen (11 decemberth) nära en kanal nära Sala Kaew-templet i underdistriktet Pluang Thong. Området ligger utanför ett naturreservat. Elefanten var höggravid.

Bor Thong-polisen grep den misstänkte, herr Amphon Samrej, 61, i går (12 december)th). Han greps i ett hus i samma område där elefanten hittades död.

Herr Amphon berättade för polisen, "Jag upptäckte att elefanten åt bananer på min tomt inte långt från mitt hus. Jag försökte jaga bort henne men elefanten jagade efter mig istället och jag fruktade att hon skulle attackera mig. Jag var tvungen att skjuta henne för att skydda mig själv. Efter att jag insåg att hon var död ringde jag poliser för att rapportera dödsfallet. Jag försökte inte dölja eller dölja händelsen och det var inte min avsikt att döda elefanten men det här var en fråga om självförsvar.”

Amphon åtalas för olagligt innehav av skjutvapen och ammunition utan tillstånd och jakt på ett skyddat djur. Ett gevär och två kulor beslagtogs hos honom. Amphon har samarbetat med polisen, enligt Bor Thong brottsbekämpande uttalanden.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

 

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.