Thai Covid Center tillkännager alkoholbidrag på nyårsafton och ny provins omzonering, Chonburi går nu med i Blue Zones

Nationella -

Thai Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har godkänt att servera och dricka alkoholhaltiga drycker i alla provinser i landet på nyårsafton fram till klockan 1:00. följande dag meddelade CCSA talesman Thaweesilp Visanuyothin idag, den 13 december.

CCSA rapporterade också att inga provinser längre kategoriseras i de mörkröda och röda zonerna. Därför är 39 provinser i den orange zonen, 30 i den gula zonen och åtta i den blå zonen. TPN media noterar att dessa färgkodningsskalor, för dem som inte är bekanta, dikterar reglerna och begränsningarna i varje provins som är på plats för att begränsa spridningen av Covid-19.

Alla områden i Chonburi kommer också att ansluta sig till ytterligare 7 pilotprovinser, som Phuket eller Krabi, i den BLÅ zonen (affärer, fritid, ultimata upplevelser) som i huvudsak är turistzoner. Detta innebär att provinsen är redo att välkomna vaccinerade turister/ankomster från berättigade länder under statliga återöppningsprogram. Restauranger enligt SHA+-standarder kommer att tillåtas att servera alkohol under sina öppettider enligt kraven och begränsningarna från Chonburi Communicable Disease Committee. Detta betyder dock inte att barer, nöjesställen, nattklubbar, pubar etc. lagligt kan öppna eftersom de fortfarande tekniskt sett är stängda i hela landet på order av CCSA fram till åtminstone mitten av januari då de planeras att omvärderas. TPN media noterar dock att barer i många områden har blivit "restauranger" med olika grader av certifiering eller licensiering för att försöka öppna under tiden, vilket också har lett till olika grader av efterlevnad.

Ingen bildbeskrivning tillgänglig.

Från och med den 16 december kommer alkoholdrickande på kvalificerade restauranger att fortsätta att vara förbjudet i 39 provinser i de orangea zonerna enligt det nya tillkännagivandet. De andra provinserna i de gula och blå zonerna får göra det men måste följa riktlinjerna i sina provinsorder.

Men under semestertider får restauranger med god ventilation i hela landet, trots deras färgzoner, servera alkohol till kunder mellan den 31 december 2021, till 1:00. av 1 januari 2022. Alla angivna restauranger måste strikt följa Covid Free Settings-kraven under sin verksamhet.

Ingen bildbeskrivning tillgänglig.

Alla ändringar som meddelats ovan kommer att träda i kraft torsdagen den 16 december.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.