Hotellinvesteringsaktiviteten i Thailand återhämtar sig kraftigt, säger JLL-rapporten

Bangkok, 14 december 2021 – Investeringsvolymen i Thailands besöksnäringssektor 2021 förväntas växa mer än fem gånger den volym som vi såg 2020 och nå 12 miljarder THB vid årets slut, förutspår JLL (Jones Lang LaSalle Incorporated). Hittills i år har 13 fastigheter sålts, totalt 5 miljarder THB av sammanlagt värde, jämfört med fyra fastigheter värda THB1.9 miljarder totalt sålda förra året.

JLL:s data spårar försäljningstransaktioner av hotelltillgångar som drivs enligt internationella standarder. Dessa inkluderar investeringsklassade hotell, resorter och servicelägenheter i Bangkok och Thailands viktigaste fritidsmarknader.

Chakkrit Chakrabandhu Na Ayudhya, Executive Vice President, Investment Sales, Asia, JLL Hotels & Hospitality Group, säger "Hotellinvesteringsaktiviteten i Thailand har återhämtat sig till nivån före COVID-19. Vi räknar med att den totala investeringsvolymen i år kommer att nå 12 miljarder THB om pågående affärer med 7 miljarder THB av sammanlagt värde slutförs vid årsskiftet som förväntat. Detta innebär att den totala investeringsvolymen för 2021 kan överstiga det tioåriga genomsnittet på 10 miljarder THB per år som upplevdes mellan 10 och 2009.”

"På JLL har vi nyligen avslutat försäljningen av Citadines Sukhumvit 138 Bangkok med 23 nyckel och arbetar på mer än 10 hotellaffärer med ett sammanlagt värde på över 17 miljarder THB. Av dessa kommer troligen två att vara avslutade i slutet av detta år”, fortsätter han.

Livlig hotellinvesteringsaktivitet i år har drivits av tillgången på investeringsklassade tillgångar för försäljning, stark efterfrågan från investerare och det minskande gapet mellan köpares och säljares prisförväntningar, enligt JLL.

Pimpanga Yomchinda, Vice President, Investment Sales, Asia, JLL's Hotels & Hospitality Group, kommenterar "I takt med att pandemin förlänger, beslutade fler hotellägare inklusive fastighetsutvecklare och hotelloperatörer att avyttra en eller två tillgångar i sin portfölj för att förbättra likviditeten. Dessa säljare har också visat mer flexibilitet i prissättningen. Å andra sidan har köpare anammat en mer realistisk syn på prisförväntningar och insett att ljuset i slutet av tunneln börjar synas och rabatterna varierar från tillgång till tillgång."

Baserat på observationer av JLL, erbjuder lyxiga och ikoniska hotelltillgångar liten eller ingen rabatt på grund av deras oersättliga karaktär och ägarnas profiler. Dessutom är ägarna av dessa hotell i allmänhet mindre drabbade av pandemin jämfört med andra.

JLL:s observationer visar också att priserna på tillgångar av investeringsklass i Bangkok har legat relativt stabila, jämfört med resortmarknader, och större rabatter kan ses på andra klassens marknader, särskilt i medelstora fastigheter.

Av antalet genomförda transaktioner hittills i år är 90 % av köparna lokala familjer med hög nettoförmögenhet, välkapitaliserade företag och internationella private equity-fonder som etablerar eller utökar sin hotellportfölj. Med transaktionsvärde förväntas utländska investerare i år stå för 62 % av hotellköparna i Thailand när man tar hänsyn till de återstående hotellaffärerna som sannolikt kommer att avslutas vid årsskiftet.

Ms. Pimpanga kommenterar "Som transaktionsvärde har Thailands hotellinvestering sett en anmärkningsvärd ökning av utländskt deltagande i år, särskilt jämfört med de senaste 10 åren där utländskt deltagande stod för 37 % per år i genomsnitt."

Även om JLL förväntar sig att se ett fortsatt intresse från utländska investerare under de kommande åren, tror företaget också att de enkla restriktionerna för gränsöverskridande resor skulle uppmuntra till mer deltagande från utländska investerare 2022, vilket leder till högre konkurrens om kvalitetstillgångar.

Med ett antal större affärer på gång och investerarnas förtroende för de långsiktiga utsikterna för Thailands turism- och hotellindustri, är det ganska realistiskt att förvänta sig att hotellinvesteringsvolymen 2022 kommer att nå en ny topp efter COVID-19, säger Ms. avslutar Pimpanga.

Foto: Citadines Sukhumvit 23 Bangkok, en av de 13 hotelltillgångar i Thailand som har sålts hittills i år.

Om JLL

JLL (NYSE: JLL) är ett ledande professionellt tjänsteföretag som är specialiserat på fastighets- och investeringsförvaltning. Vår vision är att ombilda fastighetsvärlden, skapa givande möjligheter och fantastiska utrymmen där människor kan uppnå sina ambitioner. Genom att göra det kommer vi att bygga en bättre morgondag för våra kunder, våra människor och våra samhällen. JLL är ett Fortune 500-företag med nästan 300 företagskontor, verksamhet i över 80 länder. JLL är varumärket och ett registrerat varumärke som tillhör Jones Lang LaSalle Incorporated.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/