Nio importerade Covid-19-fall bland 14 misstänkta infektioner bekräftade med Omicron-varianten, rapporterar det thailändska folkhälsoministeriet

Nationella -

Thailand har nu upptäckt nio bekräftade importerade fall av Omicron-infektioner från 14 misstänkta fall, bekräftade folkhälsoministeriet idag, den 15 december.

Dr. Supakit Sirilak, tillförordnad generaldirektör från avdelningen för medicinska vetenskaper och biträdande ständig sekreterare för folkhälsoministeriet, avslöjade att de tidigare åtta bekräftade fallen bland 11 misstänkta fall av Omicron-varianten nu har ökat till nio fall bland 14 patienter efter att ha screenats av Helgenomsekvenseringsmetod.

Generaldirektören sa: "Sedan WHO tillkännagav Omicron-varianten som en variant av oro den 26 november, har Thailand agerat försiktigt för att förhindra import av sjukdomen eftersom landet nu är återöppnat för berättigade länder."

"Detekteringen av Omicron i landet är nu från importerade fall, ingen enskild inhemsk infektion har rapporterats. De flesta varianter som nyligen hittats är fortfarande Delta. När vi blir varnade om Omicron-infektioner eller en person som är orolig för infektionen kommer de omedelbart att vara under myndigheternas vård, så det borde inte vara några problem.”

TPN noterar att Omicron-varianten fortfarande studeras av forskare runt om i världen och att det inte fanns några avgörande, peer-reviewed bevis på detaljer om varianten ännu. Antalet mutationer varianten har berör dock epidemiologer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.