Ägare av barer, turism och nöjesställen i Pattaya håller ett stort möte med många regeringstjänstemän, kräver laglig återöppning

FOTO: 77kaoded Chonburi / Amphon Sangkaew

Pattaya –

Pattayas bar-, turism- och nöjesställen operatörer kräver laglig återöppning av sina lokaler innan den stora Pattayas nyårsfestival och Countdown.

Ett stort möte hölls i Pattayas stadshus i går (14 decemberth) och leddes av presidenten för Pattaya Business and Tourism Association, Mr. Boonanan Pattanasin, Banglamung District Chief Mr. Wuttisak Singhadaecho, Mrs. Lisa Hamilton (representerar Jomtien Bar and Restaurant owners Association), högre tjänstemän från Pattaya och Chonburi, bland annat nya Pattaya. polischef Pol. Överste Kullachart Kullachai, Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume, Chonburi hälsotjänstemän, Chonburi provinstjänstemän och representanter från flera turism- och affärsrelaterade föreningar från nästan alla affärssektorer i Pattaya som representerar över åtta olika turismrelaterade organisationer.

Herr Boonanan uttalade vid mötet, "Enligt de nuvarande reglerna är SHA+-certifierade (säkerhets- och hälsovårdscertifiering, vilket kräver flera betydande steg) restauranger tillåtet att sälja alkohol från 11:00 till 2:00 och från 5:00 PM till 11:00 Alla kunder måste rensas från restauranger före midnatt. Om någon restaurang inte följer dessa regler måste de beordras att stänga av polisen.”

"Vi har fortsatt att be CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) om laglig återöppning av barer och nöjesställen före nyår eftersom det kommer att vara många turister som besöker Pattaya. (Stängning av barer och nöjesställen är en order på nationell nivå, noterar TPN-media, där CCSA tidigare har sagt att de kommer att övervägas i mitten av januari nationellt) Pattaya har genomfört massiva evenemang varje helg sedan 1 november och det har inte funnits några tecken på en ökning av Covid-19-fall i området, trots att tiotusentals inhemska turister besöker varje helg och många evenemang, som fyrverkerifestivalen, har varit mycket framgångsrika.” Boonanan förklarade.

"Faktum är att fall av Covid-19 i Chonburi i allmänhet har minskat och de flesta fall i Pattaya är relaterade till fabriker, konstruktion och företag i Rayong vars anställda är bosatta i Banglamung. Enligt Chonburi Department of Public Health har över 80 % av provinsen haft minst en dos av ett Covid-19-vaccin, och Pattaya specifikt är över 85 % dubbeldoserad, enligt borgmästaren (Baserat på bostadsregistrering och permanent invånare, noterar TPN media). Pattaya och Chonburi har ett stort antal tillgängliga sjukhus och sjukvård. Som ett resultat känner vi att Pattaya är fullt redo att vara en laglig rättegångszon för nöjesställen och barer och att sätta en modell för resten av landet innan en nationell återöppning. Vi förstår att inte alla gillar nattekonomin men för Pattaya, det är vad turistnäringen anser vara en "magnet" attraktion som drar många människor till området, även om det bara är för att titta, men gynnar varenda annan affärssektor, även de som inte har med alkohol eller underhållning att göra, genom att dra turister till staden. Det är mycket viktigt att få dessa mötesplatser öppna, säkert och lagligt. De har stängts i nästan nio månader i sträck med lite eller inget ekonomiskt stöd." Boonanan fortsatte.

"Om 'Shaplus', att få certifikatet har många processer och tar tid, vilket företagsägare som har varit stängda i åtta månader plus (stängningar av barer trädde i kraft den 10 april 2021-redaktören) inte har tid att göra om de vill ha öppet till nyår. Barer och nöjesställen är inte officiellt på SHA+ och att konvertera till en komplett restaurang är omöjligt för många småföretag vars inkomst har ödelagts av Covid-19-situationen eller som, ärligt talat, inte är deras affärsmodell. Vi måste hitta ett sätt att hjälpa dessa företagare så snart som möjligt, vilket i sin tur hjälper alla andra turistsektorer i Pattaya. Vi vill göra detta säkert och med Covid-19-standarder och regler.” avslutade Boonanan

Mr. Wuttisak sa vid mötet, "Vi (lagsbekämpning) fortsätter att patrullera i Pattaya-området. Om någon restaurang inte följer reglerna måste vi vidta rättsliga åtgärder. Vi har bett brottsbekämpande myndigheter att oftast ge mjuka varningar för det första brottet, men om det händer kan en andra gång rättslig åtgärd äga rum. Men de flesta ställen har följt reglerna och vi har försökt samarbeta med företagsägare och arbeta tillsammans eftersom vi förstår att detta har varit ett extremt svårt år för dem.”

Mötet avslutades officiellt med att alla parter enades om att diskutera situationen och förslaget att lagligt återöppna barer och underhållning med CCSA denna vecka. TPN-media noterar att förslaget att tillåta Pattayas berömda underhållningsindustri att öppna igen, med regler, hade enighet från alla håll men för att vara officiell krävs CCSA-godkännande. Inofficiellt rapporterades flera rapporter om återöppnande av arenor av både läsare och reportrar i går kväll. Det är okänt om några officiella order kommer för närvarande som ändrar den aktuella statusen och riktningen för de nuvarande stängningsbeställningarna. När det gäller alla inofficiella avtal, som en redaktionell policy, kommenterar TPN-media endast officiella nyheter och inte rykten, spekulationer eller obekräftade avtal. Läsarna är dock fria att diskutera sina tankar i kommentarerna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.