"Restaurang" nära Bali Hai Pier inspekterades för femte gången för att ha brutit mot Covid-19-reglerna

Pattaya –

Pattaya-polisen inspekterade en "restaurang" nära Bali Hai måndagskvällen (13 decemberth) för påstås ha sålt alkohol och varit öppen utan tillstånd, vilket är femte gången den här lokalen har blivit "razzia" under de senaste månaderna.

Ett team från Pattaya City Police inspekterade restaurangen och baren "Sky Mountain" där många thailändska och utländska kunder påstods ha hittats dricka alkohol med levande musik, med några som inte bar masker eller socialt avstånd.

Denna speciella restaurang har attackerats fyra gånger tidigare under de senaste månaderna av Covid-19-restriktioner, noterade Pattaya Police. Förra gången hade restaurangen beordrats tillfällig stängning fram till slutet av november men fick sedan öppna igen.

Restaurangchefen står inför anklagelser för olaglig drift av lokalen och olaglig försäljning av alkohol, eftersom lokalen enligt polisen inte uppfyllde alla juridiska kvalifikationer för att sälja alkohol för närvarande, såsom SHA+ (Safety and Health Administration-certifiering), en Covid-fri miljö , Thai Stop Covid Plus-certifiering, korrekt social distansering och andra krav. Inga kunder bötfälldes eller arresterades och situationen förblev lugn eftersom kunder vid tidigare räder på denna plats försökte undkomma potentiella böter eller bli frihetsberövade genom att fly ut i havet eller skogen i närheten.

TPN-media noterar att detta besök också delvis föranleddes av en viral video där en thailändsk man enligt uppgift attackerades i närheten efter ett bråk sent på kvällen under den gångna helgen, även om det var oklart om bråket ägde rum direkt på platsen.

Pattaya-polisen uppgav under tiden att de återigen kommer att granska restaurangens rättsliga status och diskutera de fortsatta frågorna med relevanta stads- och provinstjänstemän.

Referensartiklar från tidigare nyheter som involverar denna plats:

Polisen slog till mot en restaurang nära Bali Hai förra månaden för att ha sålt alkohol, shisha och brutit mot covid-19-beställningar med uppskattningsvis 100 personer på platsen som inte tog avstånd, bär masker eller vidtagit andra försiktighetsåtgärder.

Pattaya-polisen slog till mot restaurang nära Bali Hai för fjärde gången för att ha sålt alkohol och shisha, samt brutit mot Covid-19-reglerna

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.