Kvalificerade nattlivs- och underhållningsarbetare i Thailand får 5,000 XNUMX baht i ekonomiskt stöd i slutet av december

FOTO: Prachachat

Nationella -

Det thailändska arbetsministeriet förbereder sig för att dela ut åtminstone en första lott på 5,000 29 baht i ersättning till kvalificerade thailändska nattlivs- och nöjesarbetare registrerade hos Social Security Office (SSO) den XNUMX december.

Boonsong Thapchaiyut, generalsekreterare för socialförsäkringskontoret från arbetsministeriet, uppgav efter ett möte med Thailands musikförening och Thailands Professional Entertainment Network Confederation att socialförsäkringskontoret har lanserat ett ekonomiskt botemedelsprojekt för underhållningsföretagare. och egenföretagare som arbetar på nöjesställen som berörs av den thailändska regeringens pågående stängningsåtgärder med en hastighet av 5,000 XNUMX baht per person.

För att få statlig utbetalning måste arbetarna vara antingen:

  1. En thailändsk försäkrad person enligt § 33 som arbetar på nöjesställen, pubar, barer, karaokelounger.
  2. En thailändsk försäkrad person enligt avsnitt 39 eller 40 som är certifierad av Thailands musikerförbund eller Thailands Professional Entertainment Network Confederation. Deras namn måste vara registrerade hos inrikesministeriet eller avdelningen för affärsutveckling senast den 14 januari 2022.

”De som inte är registrerade hos Trygghetskontoret kan göra det så snart som möjligt för att få utbetalningen i mitten av januari. SSO kommer att överföra pengar via ett PromptPay-konto, från och med den första kompensationen den 29:e december, sade generalsekreteraren.

Ministeriet uppskattade att cirka 130,000 600 försäkrade arbetare skulle dra nytta av projektet, och dela ut mer än XNUMX miljoner baht.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.