Thailändska folkhälsoministeriet föreslår återkallelse av "Test & Go", tillkännager den första lokala överföringen av Omicron-varianten

FOTO: Manager Online

Nationella -

Det thailändska folkhälsoministeriet förbereder sig för att föreslå en omprövning av "Test & Go"-turistsystemet och att återinföra karantän för alla resenärer, efter den snabba upptäckten av Omicron-fall bland ankomster till Thailand.

TPN media vill göra det helt klart att detta för närvarande endast är ett förslag till Center for Covid-19 Situationsadministration Administration. Det finns för närvarande inget slutgiltigt och ingen eta på när några beslut kommer att fattas.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul uppgav i morse, den 20 december, via en TV-sändning att hälsoministeriet och dess kommitté överväger att återinföra det statliga karantänsystemet för resenärer, både thailändare och utlänningar, när de kommer in i landet.

Folkhälsoministeriet kommer också att föreslå att "Test & Go"-programmet utan karantän avbryts till Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) vid ett kommande möte på grund av den allvarliga situationen med Omicron-infektioner runt om i världen.

I dag har Thailand hittat 63 fall av Omicron och 20 av dem är bekräftade med fullständig genetisk analys. Därför är återinförandet av karantän för att öka potentialen för att hantera Omicron i landet, sade ministern.

นาย๠พทย์จัภรรัภพิทยาภ§à¸‡à¸¨à¹Œà¸à¸²à¸™à¸™à¸—์
Jakrat Pittayawong-anon

Folkhälsoministeriet tillkännagav också den första lokala överföringen av Omicron-varianten i Thailand under presskonferensen idag. Patienten är en thailändsk kvinna gift med en colombiansk pilot som hade återvänt från Nigeria den 26 november och anlände till Thailand via ett sandlådeprogram i Bangkok.

Han testade initialt negativt för viruset via RT-PCR vid ankomsten och under hela sandlådeprogrammet. Han sköts redan med två doser AstraZeneca och hade precis fått en booster-shot av Pfizer den 1 december.

Han ska dock ha blivit sjuk med misstänkta symtom efter att ha återvänt till sin frus hem i Pathum Thani den 7 december innan han bekräftades med positiva resultat på ett lokalt sjukhus den 10 december.

Hans fru testade också positivt för Omicron-varianten och är den första kända lokala överföringen av Omicron-varianten i Thailand, enligt Jakrat Pittayawong-anon, chefen för smittsamma sjukdomar vid folkhälsoministeriet.

Maken har nu hittats med en lunginfektion men ligger inte på ventilator. Hans tillstånd håller på att förbättras. Hustrun har redan fått två doser AstraZeneca och har inga allvarliga symtom än så länge.

Talskvinnan för CCSA uttalade vid sin dagliga presskonferens den senaste timmen att "förändringar av inträdesprogrammet kommer verkligen" som svar på förslaget från MOPH men att det återigen inte fanns någon eta och ingen definitiv information vid denna tidpunkt .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.