Läsare Talkback-resultat: Tror DU på andar, spöken, det övernaturliga, etc?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Tror DU på andar, spöken, det övernaturliga, etc?

Kontexten kring frågan var följande:

Många thailändare tror på det övernaturliga och spöken, alla som har tillbringat någon tid i landet är medvetna om detta. Detta är dock inte fallet för många utländska invånare eller läsare, och ofta möts berättelser som diskuterar spöken eller andar av skratt eller misstro från ex-klappar. Så vi ville få dina tankar och åsikter. Om någon har några särskilt intressanta spökhistorier att dela med sig av eller förklara VARFÖR du tror, ​​gör det också.

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

Ron M-Ja. Glenfiddich. Gordons gin. Laphroaig. Kapten Morgan. Problemet är att de verkar vara få av dem nu. De attraheras av pengar så de måste känna den ekonomiska pressen

- = - = - = - = -

Roger M-Ja jag har fått höga knackningar på min lägenhetsdörr utan någon där och med min lägenhet låst låg jag på sängen efter att ha vaknat och kände att något tryckte över mig på magen, ingen där. Hade min Ummonthong, ett thailändskt spöke, förlåt för stavningen, kom till mig i min dröm och visade mig min flickväns thailändska pojkvän. Mina höga knackningar på min lägenhetsdörr hördes också av min thailändska vän, som sa att jag hade sällskap och när vi inte såg någon där eller i korridoren sa han att det var min Ummonthong som lekte spratt.

-=-==-=-=-

Tim I - Ungefär lika mycket som jag tror att Covid-restriktioner och galenskap kommer att ta slut nästa månad

-=-=-==-=

David G-Mer rädd för covid nu än spöken

-=-=-=-=–

Robert P-Inte förrän jag dör och ser vad som händer, men det är ett bra sätt att kontrollera din thailändska tjej

-=-=-=-=-=-

Victor R-Intressant ämne. Det korta svaret är att nej, jag tror inte på dem. Med det sagt har jag sett två saker som kan beskrivas som spöken och en bevittnades av en annan person. Den vetenskapliga sidan av mig säger att jag inte såg ett "spöke" men jag vet att jag såg NÅGOT som andra skulle beskriva som sådant.

-=-=-=-==-

Daniel B-Absolut inte (Hade många liknande svar-redaktör)

-=-=-=-=-=

David L-Självklart tror jag, jag har sömnlösa nätter och oroar mig för det

-=-=-=-=-=-

Jeff W-Min thailändska partner gör det, det gör jag inte.

-=-=-==–=

Chris M-Ungefär lika mycket som jag tror på TAT- och covid-siffrorna

-==-=-=-=-

John W-Only när du besöker barområden eller WS (Walking Street) nuförtiden.

-=-=-=–=-=-

De allra flesta utländska läsare sa nej, men en liknande nyligen genomförd undersökning bland thailändska läsare visade motsatt åsikt, noterar vi, vilket visar en skillnad i kultur och övergripande övertygelse. Omslagsbilden är förresten en lokal kyrkogård som visar spökfilmer här i Chonburi. Ja, verkligen-redaktör.

-=-=-=-=-=-=-

Det är det för denna vecka! Håll utkik efter en annan läsare Talkback MYCKET snart! Vi uppskattar ALLAS feedback och tankar! Om du inte fick chansen att svara, berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/