Soi Dog Foundation varnar för farorna med skydd under valpestutbrott på Koh Kood

Koh Kood, Thailand-

Soi Dog Foundation varnar för okontrollerat skydd av herrelösa hundar efter ett utbrott av valpsjukavirus på en statlig anläggning på ön Koh Kood i Trat-provinsen.

Viruset överfördes genom direktkontakt och luftburen exponering – nämligen nysningar, hosta och dela mat- och vattenskålar – viruset svepte över ön på några veckor. Totalt har 30 hundar dött och ytterligare 100 har blivit smittade som ett resultat.

Istället för att beslagta hundar med lite förutsättning för deras framtida vård, uppmanar stiftelsen myndigheterna att prioritera ett program för sterilisering och vaccination på ön – en långsiktig strategi som på ett humant sätt ska hjälpa till att minska hundpopulationen på ön och hejda spridningen av hundar. infektionssjukdomar.

"Avsikten att ta hand om dessa hundar är imponerande, men härbärgen är kostsamma och svåra att hantera", förklarade Soi Dogs Community Relations Manager Sakdapol Thongjan. "Om den inte hanteras på rätt sätt sprider sig sjukdomen och djur lider som vi har sett här med valpsjuka."

På Soi Dog-hemmet i Phuket finns strikta sjukdomskontrollåtgärder på plats för att förhindra utbrott, inklusive karantän av smittsamma djur i specialbyggda isoleringsenheter. Stiftelsen är övertygad om att enbart skydd inte är en lösning och måste drivas tillsammans med program som gynnar herrelösa djurs välbefinnande, såsom adoption, sterilisering, vaccination, human utbildning, gemenskapsuppsökande och upprätthållande av djurskyddslagstiftning.

"Problemet med herrelösa hundar är inte hundarna själva. Det är en mänsklig fråga, säger Sakdapol.

Förutom att ha kontakt med myndigheterna arbetar Soi Dog också för att kontrollera utbrottet på Koh Kood genom att vaccinera öns över 800 hundar mot valpsjuka och andra sjukdomar samt ge stödjande vård till de som är infekterade med viruset.

Det är inte första gången Soi Dog ger en hand om Koh Kood. Sedan 2016 har stiftelsen samarbetat med det lokala kontoret för Department of Livestock Development (DLD) i Trat vid ett antal tillfällen för att kastrera och vaccinera hundar och katter på ön, senast i september i år. Soi Dog hoppas att det senaste utbrottet klargör att enbart skydd inte är lösningen och ser fram emot att fortsätta arbeta med myndigheterna om hållbara lösningar för att hantera hund- och kattpopulationen på ön till gagn för djuren och samhället i stort.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/