Bangkoks myndigheter ställer in sina officiella nyårsaktiviteter på grund av Omicrons oro

Bangkok -

Bangkok Metropolitan Administration (BMA) tillkännagav idag, den 23 december, att de ställer in nyårsevenemang som anordnas av BMA-tjänstemän för att förhindra en eventuell snabb spridning av Covid-19 Omicron-varianten.

Detta innebär att de traditionella nyårsaktiviteterna och nyårsbönen mellan 31 december 2021 och 1 januari 2022 i Bangkoks stadshus kommer att ställas in officiellt, liksom andra sammankomster för nyårsfirande som anordnas av alla distriktsavdelningar i huvudstad.

Den privata sektorn, inklusive stora varuhus, kan dock fortsätta att organisera nyårsevenemangen men under strikta förebyggande protokoll, enligt Bangkoks viceguvernör Kriangyos Sudlabha.

FOTO: Matichon

Han sade: "Den privata sektorn som redan planerat att anordna ett nyårsevenemang måste följa Covid Free Setting-åtgärderna som fastställts av regeringen, inklusive hälsokontroll, tillhandahållande av alkoholgelé och att hålla platsen hygienisk."

"Det sociala avståndet mellan deltagarna måste vara strikt och se till att de alla bär ansiktsmasker under hela evenemanget. Det måste finnas ett område för karantän om några deltagare upptäcks som smittade. Alla deltagare måste bevisas vara helt vaccinerade. Om inte, måste arrangören förbereda ett ATK-test (Antigen rapid kit) för icke-fullständigt vaccinerade personer för att bekräfta att de inte är smittade innan de går in i evenemanget."

"Myndigheterna förstår att det nya året är en högtid för att fira men aktiviteter som involverar ett stort antal människor frågar måste behöva ömsesidigt samarbete. Du kommer inte att förbjudas att fira bland din familj. Men om det en gång är en stor sammankomst med många människor, vill vi be om ditt samarbete. För BMA-evenemang, det kommer tyvärr att bli ännu ett år som vi måste ställa in evenemangen på grund av oro.”

För Bangkok kommer nedräkningsfestivalerna och nyårsfirandet främst att ske på stora varuhus, nämligen Icon Siam och Central World, som redan har godkänts av BMA-myndigheterna.

Samtidigt uppgav myndigheterna i Pattaya idag att de officiella evenemangen lokalt kommer att fortsätta eftersom tjänstemän säger att de känner tilltro till sjukdomskontrollåtgärder.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.