Koh Samui företagare uppmanar thailändska myndigheter att ompröva avstängningen av "Test&Go"-programmet, Samui är inte en "sandlåda"

Surat Thani –

Koh Samui affärsentreprenörer uppmanade den thailändska regeringens förklaring och omprövning angående det omedelbara avbrytandet av "Test&Go"-programmet och begränsningen av "Sandbox"-områdena till endast en provins, Phuket, vilket resulterade i avbokningar av hotellrum bland utländska turister som redan planerade att besöka landet .

Den tillfälliga avstängningen, som gäller från 21 december till 4 januari (vilket bara är ett utvärderingsdatum av den thailändska regeringen och inte en garanti för att förbudet hävs), började enligt entreprenörer att påverka avbokningen av hotellrummen på ön. Dessutom har det funnits förfrågningar från turister om hur man reser till Koh Samui och förfarandet vid resan eftersom tillkännagivandet inte var tydligt.

Lokala företagare hade tidigare börjat tjäna inkomster till en nästan stabil nivå under landets återöppning efter att ha behövt driva sina företag då det inte fanns några utländska turister på mer än ett år. Men i och med regeringens besked om avstängningen var operatörerna oroliga för att det skulle påverka turisternas beslut att resa och skulle påverka deras inkomster igen.

Suparerk Thongsuk, ordförande för Surat Thanis turistråd, uttryckte sin åsikt att under den här tiden på året skulle många utländska turister besöka Thailand för att undkomma kylan och "Test&Go"-programmet har fungerat bra sedan landet öppnade igen. Men avstängningen skulle göra det svårt för turister att besöka landet och studera det andra systemet igen. Detta skulle också orsaka högre utgifter för dem eftersom de behövde gå in i en karantän enligt Sandbox-systemet, där endast Phuket är berättigat. (En sandlåda är i huvudsak ett program för att stanna i ett område i minst sju dagar med flera Covid-19-tester medan du bor på kvalificerade hotell. Före avstängningen var flera provinser Sandlådor, även kallade BLÅA zoner) Varför är Koh Samui inte kvalificerat som ett område som nästan helt förlitar sig på turism?.”

Han sade: "Vi skulle vilja hänskjuta denna fråga till utrikesministeriet för att skapa ömsesidig förståelse och klargöra avstängningen och förfarandet för att besöka landet bland utländska besökare. I detta avseende har turistrådet i Surat Thani-provinsen också överlämnat ärendet till Provincial Covid-19 Center för att vidarebefordra ärendet till CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) för behandling."

Tidigare introducerade offentliga och privata turistsektorer i Chonburi förra veckan också planen att driva på Chonburi, särskilt Pattaya, kommer att gå med i "Sandbox"-projektet för att ta emot turister som Phuket efter att "Test&Go"-programmet avbröts. Rekommendationen skulle också vidarebefordras till Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) för vidare övervägande också. Vid tidpunkten för pressen fanns det inget svar på detta förslag från CCSA.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.