Royal's Cup debuterar på Asian Tour 2022 på Grand Prix Golf Club

Hål 2, par-4. 21 december 2010. Thai Country Club, Bangkok, Thailand. Obligatorisk poäng: Richard Castka/Sportpix International

Kanchanaburi, Thailand, 4 januari: Den inledande Royal's Cup kommer att äga rum i år på Grand Prix Golf Club, som ligger i Kanchanaburi, och vara ett av evenemangen som kommer att hjälpa till att höja ridån på Asian Tours spännande nya säsong.

Med en total prissumma på 400,000 24 USD kommer evenemanget att spelas från den 27-2022 februari och kommer att vara det första Asian Tour-evenemanget som arrangeras i Thailand XNUMX.

Turneringen var ursprungligen planerad att äga rum i mars 2020 men sköts upp på grund av covid-19-pandemin.

Evenemanget kommer nu att utgöra en del av en spännande serie tidiga evenemang på Asian Tour-schemat 2022 – som kommer att släppas senare i månaden.

Dr. Prachin Eamlumnow, direktör, styrelseordförande och verkställande direktör, Grand Prix International Public Ltd Company sa: "Efter nästan två år är vi glada att vi äntligen kan stå värd för evenemanget nästa månad."

"Det är vårt mål att marknadsföra Thailand som en golfdestination i världsklass och utveckla spelet här genom arrangemanget av detta evenemang, som hölls för att hedra Hans Majestät Kung Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (Rama X), och att fira 50-årsjubileet av Grand Prix International Public Company Limited 2020."

"Med lukrativa priser som erbjuds, är vi övertygade om att det kommer att bli en spännande vecka med golf, inte bara för spelarna utan även för alla fans som tittar på livesändningen", tillade han.

Turneringen främjas av Grand Prix International, företaget bakom Bangkok International Motor Show (BIMS) som har varit en stor händelse på Thailands bilscen i över 40 år.

Förutom den lukrativa plånboken kommer ett antal av den senaste modellen av sponsorbilar att erbjudas som Hole-In-One-priser på varje par tre (hål 3, 5, 12 och 16), samt priser för Albatrosser på hål 2, 14 och 18.

Den första spelaren som uppnår bedriften på ett av dessa hål kommer att köra hem ett av evenemangets sponsorfordon som är: Toyota, Mitsubishi, Mazda, MG och Isuzu.

Asian Tour Commissioner och CEO, Cho Minn Thant sa: "Vi är mycket tacksamma till Grand Prix International för deras engagemang och är verkligen tacksamma för deras tålamod under de senaste två åren när vi kämpade med pandemin.

"Det är en ära att komma i linje med en respekterad och högt ansedd arrangör som Grand Prix International och vi är glada över att de har valt att stå värd för sitt första professionella golfevenemang med Asian Tour."

Royal's Cup kommer också att markera Tourens första besök i Kanchanaburi, en stad genomsyrad av andra världskrigets historia och som ligger cirka tre timmars bilresa från Bangkok.

Slutar.

Om Asian Tour

Som det officiella sanktionsorganet för professionell golf i Asien leder Asian Tour utvecklingen av professionell golf i hela regionen, och förbättrar sina medlemmars karriärer samtidigt som de behåller ett engagemang för spelets integritet. Asian Tour är genom sitt medlemskap i International Federation of PGA Tours den enda erkända pan-asiatiska professionella golftouren i Asien. Touren är officiellt erkänd av den officiella världsgolfrankingen och ger sina evenemang värdefulla rankingpoäng för att deltagarna ska bli erkända på världsscenen. Det är också ett dotterbolag till The R&A. Tour Partners inkluderar Rolex (Timekeeper), Habitat for Humanity (Sustainable Development Partner), Titleist (Web Partner) och FootJoy (turleverantör). Företagets huvudkontor för Asian Tour är baserat i Sentosa, som är hem för Asian Golf medan Sentosa Golf Club är en del av ett exklusivt nätverk av fastigheter under Asian Tour Destinations. Touren har också ett kontor i Kuala Lumpur, Malaysia.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/