Thailand har nu officiellt nått över 2,000 XNUMX Omicron-fall, rapporterar folkhälsoministeriet

Dr Supakit Sirilak

Nationella -

Totalt 2,062 54 Omicron-fall rapporterades i 4 provinser över hela landet, meddelade Thailands folkhälsoministerium idag, den XNUMX januari.

Av det registrerade Bangkok det högsta antalet Omicron-fall med 585, inklusive sju lokala sändningar, följt av Kalasin med 233 fall inklusive 231 lokala sändningar, Roi Et med 180 lokala sändningar, Phuket med 175 fall inklusive 17 lokala sändningar, Chon Buri med 162 fall inklusive 70 lokala sändningar och Samut Prakan med 106 fall inklusive 18 lokala sändningar.

Det är dock värt att notera att det verkliga antalet fall kan vara högre enligt ministeriet eftersom många personer testade genom snabba tester hemma och inte officiellt rapporterade sina resultat, några för att undvika potentiell obligatorisk karantän.

Dr Supakit Sirilak, generaldirektören för Institutionen för medicinska vetenskaper, uppgav också att Omicron-varianten nu har bildat sina undervarianter som är B.1.640.1 och B.1.640.2. Men mutationen var normal, folkhälsoministeriet var fullt medvetet om dem och övervakade nu situationen försiktigt.

Omicron-infektioner skulle börja orsaka lokal överföring i vissa områden men påverkade ännu inte antalet dödsfall och Supakit betonade att nästan alla fall var milda eller asymtomatiska. De nyligen avlidna rapporterades bland dem som tidigare hade blivit smittade för två eller tre veckor sedan. De flesta av infektionerna i Thailand hittills var deltavarianten, som svarade för 70-80 procent, enligt generaldirektören.

TPN media rapporterar dock att flera rapporter om trånga sjukhus har kommunicerats till vår personal i Banglamung, även om detta främst beror på obligatoriska karantänsregler även för milda och asymtomatiska patienter som binder sjukhusresurser kontra allvarligt sjuka människor. Chonburi har bara rapporterat två allvarligt sjuka fall under de senaste 24 timmarna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.