Thailands Covid-19-varning har nu höjts till nivå 4 på grund av snabb Omicron-spridning, meddelar folkhälsoministeriet

Nationella -

Thailands folkhälsoministerium meddelade att de har höjt den nationella varningen Covid-19 från nivå 3 till nivå 4 i morse, den 6 januari, på grund av den snabba spridningen av viruset, särskilt Omicron-varianten, i landet.

Folkhälsans ständige sekreterare Dr. Kiattibhoom Vongrachit sa vid en presskonferens att larmet har höjts efter att antalet inhemska infektioner ökat från under 3,000 3,730 per dag under de senaste veckorna till 5,775 XNUMX i går och sedan till XNUMX XNUMX idag.

Spak 4-varningen kommer också med strängare restriktioner och åtgärder, inklusive stängning av högriskplatser, minskning av resor samt Work From Home, begränsningar av gruppaktiviteter och flera andra under Covid-fri inställning och universella förebyggande åtgärder. Fasta detaljer om detaljerna kommer dock att avslöjas vid ett större möte i morgon, den 7 januari 2022, från Center for Covid-19 Situation Administration.

Även om antalet patienter med svåra tillstånd och dödsfall minskade, ökade antalet dagliga infektioner snabbt efter nyårshelgerna på grund av att åtgärderna försvann på modifierade nöjesställen, fester eller samlades för religiösa ändamål, noterade den ständige sekreteraren.

Dr Kiattibhoom sa: "Människor som kom tillbaka från andra provinser uppmuntrades starkt att övervaka sina symtom i minst 14 dagar. Det vore bättre om de också kan arbeta hemifrån, särskilt under den första veckan. De bör regelbundet göra själv-ATK-testet så att vi kan hitta infektionen och kontrollera spridningen snabbt."

Dessutom, som nämnts, föreningsmötet för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha är planerat på fredag7 januari för situationsbedömningen av Covid-19 och möjligheten att skärpa förebyggande åtgärder.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.