Thai Covid Center håller ett stort möte, gör Omicron-mätrelaterade tillkännagivanden

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) tillkännagav idag, den 7 januari, omjusteringen av färgzonindelningen i de flesta provinser till det kontrollerade området eller Orange Zone och andra förebyggande åtgärder för att bromsa den inhemska snabba spridningen av Covid-19 Omicron-varianten .

Enligt CCSA talesman Dr. Taweesilp Visanuyothin kommer alla de 30 provinserna i högövervakningsområdet eller den gula zonen att flyttas till det kontrollerade området från och med denna söndag (9 januari). Provinserna i den blå zonen (affärer, fritid, ultimata upplevelser), inklusive Chonburi (Pattaya) och Bangkok, förblir desamma trots den betydande ökningen av infektioner i de flesta turistpilotprovinser.

Bild

Enligt reglerna för kontrollerat område är alla de 69 apelsinprovinserna inte tillåtna att sälja och servera alkoholhaltiga drycker på restauranger. Stora sammankomster och utställningar kan arrangeras med högst 500 deltagare. Gäller från och med den 9 januari 2022.

I Blue zone-provinserna är alkohol fortfarande endast tillåten på SHA+ och/eller Thai Stop Covid-kvalificerade restauranger/matställen och kan serveras fram till 9:00. (Gäller från och med 9 januari 2022.) "Modifierade" restauranger från nöjesställen (pubar, barer, karaokelounger, etc.) kan nu endast drivas officiellt om de godkänts av Provincial/Bangkoks smittsamma sjukdomskommitté före den 15 januari 2022.

Bild

CCSA gick också med på att förlänga programmet Work From Home för statliga kontor/avdelningar till slutet av januari. Privata sektorer uppmuntras också att följa ett liknande system.

För internationella ankomster förblir "Test&Go"-turistprogrammet avstängt och välkomnar endast registrerade passagerare som redan godkänts före ett förestående stoppdatum (Redaktörens anmärkning: Från och med presstid finns det debatt om detta datum, vi söker förtydligande UPPDATERING: Från och med den 8 januari 2022 finns det ingen cut-off, men det utvärderas ständigt enligt utrikesdepartementet. Vi råder alla som faller inom denna kategori att hålla ett öga på saker och ting). Regeringen kommer också att avbryta sin avstängning av ankomsten från åtta högriskländer i Afrika eftersom Omicron-varianten redan har spridit sig över hela världen, inte bara på en viss kontinent. De kommer att få komma in i landet under Sandbox-programmet eller hotellkarantänen på samma sätt som ankomster från andra länder, från och med den 11 januari.

Sandlådeprogram kommer att implementeras i ytterligare fem områden, nämligen Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Phang Nga och Krabi. Förseglade rutter (möjlighet att resa mellan öarna) kommer att tillämpas i Sandbox-programmet från 11 januari och framåt.

Resenärer i sandlådorna måste genomföra 2 RT-PCR-tester, sätta i karantän på ett SHA+-hotell och stanna i de begränsade områdena. Fullvaccinerade resenärer kan resa i landet efter 7 nätters karantän eller 10 nätter för ovaccinerade resenärer i hotellkarantän.

Bild

CCSA nämnde också 2022-vaccinationsplanen att personer i åldern 12 år och äldre som inte är helt vaccinerade välkomnas att få en walk-in-injektion på kvalificerade vaccinationscenter över hela landet. För barn i åldern 5-11 år räcker Pfizer-vaccinerna för frivillig injektion. De kan få vaccinationen under förälders godkännande.

En andra boosterdos, eller den fjärde dosen, kommer initialt att ges till medicinsk personal och personer i högriskgrupperna och/eller med hälsotillstånd. Typen av vaccin och perioden för injektionen kommer att vara enligt riktlinjerna från folkhälsoministeriet.

Dr. Taweesilp uppmanade också allmänheten att förbli lugna angående den betydande ökningen av inhemska infektioner i Thailand eftersom antalet dödsfall och allvarliga fall fortfarande är lågt och de senaste infektionerna oftast lider av milda eller asymtomatiska tillstånd. Samtidigt skulle regeringen noga övervaka situationen och vidta allvarliga åtgärder för att lösa det höga antalet infektioner så effektivt som möjligt.

Den här historien kan komma att uppdateras med fler förtydliganden om vissa regler från relevanta myndigheter i eftermiddag.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.