Fem påstådda inkräktande strukturer på stranden revs i Sattahip

Sattahip –

Fem påstådda lokala strandinkräktande strukturer har rivits tidigare denna vecka (den 6 januari) vid Na Jomtien Beach i Sattahip-distriktet.

Rivningen på Na Jomtien Beach i Na Jomtien sub-distrikt leddes av Pattaya Marine Office Chief Eakkarat Kantharoe.

Mr. Eakkarat berättade för The Pattaya News att "De flesta lokalbefolkningen har samarbetat för att flytta ut sina föremål från sina strukturer. De flesta av dessa strukturer var matstånd och matbutiker som var fem strukturer totalt. Vi har informerat dem 30 dagar före rivningen efter en slutgiltig dom från den lokala domstolen. Domen slog fast att denna del av stranden var allmän mark och att dessa strukturer inte hade lagligt tillstånd att bygga butiker eller byggnader på sanden och området.”

– Det tog ungefär sex timmar att slutföra rivningen. Det inkräktande området är nu tillbaka för allmänt bruk. Det finns många strandbesökare på Na Jomtien-stranden och detta område begränsade möjligheten för människor att njuta av den offentliga delen av stranden.” Eakkarat förklarade.

"Vi diskuterar och hittar lösningar om strandhantering för människor som vill använda den för att försörja sig på samma sätt som Pattaya Beach med strandsängar eller små butiker, men vi har mycket mindre yta att använda i det här området." avslutade Eakkarat.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.