Pattayas borgmästare säger att inga planer på att begränsa tillgången till Koh Larn, avfärdar falska rykten online

Pattaya/Koh Larn-

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem talade med TPN-media idag den 12 januari 2022 och avfärdade vad tjänstemän kallar falska rykten om att stänga den populära turistön Koh Larn på grund av höga nivåer av Covid-19 i Banglamung.

De senaste ryktena kommer efter en vecka av liknande rykten på nätet som hävdar olika saker från fullständiga nedstängningar, totala alkoholförbud, utegångsförbud, stängning av Pattayas gränser eller krav på antigen-snabbtester för alla som kommer in i eller lämnar staden. Alla dessa var falska nyheter och avfärdades av både borgmästaren och Chonburis guvernör.

Enligt borgmästaren finns strikta regler kring Covid19 kvar men det finns inga planer på att begränsa antalet turister på Koh Larn, endast kräva fullständiga vaccinationer för besökare, testa varje enskild besökare som går till ön med ett snabbtest eller annat falskt rykten. Besökare måste ha korrekt legitimation, bära masker hela tiden även utomhus, gå igenom en temperaturkontroll och checka in med Mor Chana-plattformen på en mobiltelefon.

Borgmästare Sonthaya noterade att reglerna kring "restauranger" som serverar alkohol på Koh Larn är desamma som Pattaya, vilket innebär impopulära stängningstider kl. 9 och snabba antigentester skulle krävas för personal och kunder som kommer in på dessa "restauranger", som i verkligheten är omvandlade. barer ges tillstånd att öppna med strikta regler.

Borgmästaren noterade också att antalet turister i Pattaya hade sjunkit sedan nyår, drivet av ett normalt avhopp sedan semestern, enkla turistinträdesprogram till landet som för närvarande är avstängda, strikta regler för nattliv och höga fall av Covid-19. Han kände sig dock säker på att situationen med Covid19 var under kontroll och att saker och ting skulle återhämta sig snart.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/