En utomhusrestaurang i Sa Kaeo gjorde en razzia efter att ha serverat alkohol och fungerat som en bar-liknande atmosfär

Sa Kaeo –

En lokal restaurang belägen 200 meter nära Aranyaprathet polisstation i Sa Kaeo gjordes en razzia i går kväll, den 11 januari, efter att ha serverat alkohol, framfört livemusik och fungerat som en barliknande atmosfär, och brutit mot nöddekretet för att förhindra spridning av Covid-19 .

Mer än 70 tjänstemän från Sa Kaeo polisstation anlände till utomhusrestaurangen "Rong Puk Aran" på Suwannasorn 33 Road nära Aranyaprathet polisstation runt 10:00. efter påstådda offentliga klagomål om att platsen kan bryta mot förordningen om den provinsiella smittsamma sjukdomen för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus.

Restaurangen var inredd som liknar en nöjeslokalstil. Livemusik framfördes med 3-4 halvnakna manliga artister på scen. Cirka 22 bord med thailändska kunder sågs dricka och äta.

Ogenomskinliga glas och flaskor med alkoholhaltiga drycker, som påstås avsiktligt dölja dryckerna, sågs på borden och i papperskorgen. Promotion Girls (PG) var också stationerade vid kundernas bord för att servera alkohol, liknande barer och pubar. Polisen beordrade då att platsen skulle stängas omedelbart.

Cirka 86 kunder, servitörer och restauranganställda fördes till Aranyaprathet polisstation för bakgrundskontroller och häktningshandlingar. Den påstådda restaurangägaren, som endast avslöjades för pressen som Kanchanapimon, presenterade sig också på polisstationen.

Inledningsvis åtalades ägaren för att ha upprättat lokalen utan tillstånd och olagligt serverat alkoholhaltiga drycker i restaurangen vilket bryter mot nödförordningen och den provinsiella smittskyddslagen. Kunder åtalades för insamling som utgör en risk för spridning av sjukdomar som bröt mot förordningen i lagen om smittsamma sjukdomar.

Thailand är fortfarande under strikta regler, särskilt för barer och nattklubbar, på grund av Covid-19. Tekniskt sett har alla nöjesställen varit stängda sedan april 2021.

Foto med tillstånd: Daily News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.