Minor International, framstående gästfrihetsgrupp, uppmanar den thailändska regeringen att släppa alkoholrestriktioner som tidiga stängningstider och ta tillbaka Test and Go för att uppmuntra turism

Bangkok -

Minor International Public Company Limited, en framstående privat gästfrihetsgrupp i Thailand, har skickat in ett öppet brev adresserat till premiärminister Prayut Chan-O'Cha, där man uppmanar regeringen att häva de nuvarande restriktiva alkoholdrickstiderna som fastställts till 9 i turistområden, återinföra "Test&Go"-turismprogrammet, sluta tvinga turister till sjukhus om de är positiva för Covid-19 men milda eller asymtomatiska, och bli av med Thailand-passet och ersätt det med en enkel vaccinkontroll före flygning och covid-test.

Enligt brevet sa företagets ordförande William Ellwood Heinecke att regeringen borde överväga ett pragmatiskt tillvägagångssätt för att balansera vägen för att hålla företagen och ekonomin igång samtidigt som man hittar ett sätt att leva med den nya Omicron-mutanten av viruset.

Att stänga internationella gränser orsakar också mer skada än nytta, särskilt när den lokala överföringen av den nya Omicron-varianten redan var utbredd internt i Thailand och verkade vara mild för de flesta, enligt Heinecke. Uttalandet nämnde också Världshälsoorganisationens rekommendation, som säger att gränsstängningar är ineffektiva, och Thailand bör följa andra europeiska och sydamerikanska länder när det gäller att lätta på resebegränsningarna till de pre-pandemiska inresasreglerna för att uppmuntra turism.

Uttalandet lyder: "Dessutom har Thailand Pass-systemet för förhandsgodkännande överlevt sin användbarhet, efter att ha fungerat som mer av ett hinder för besökare än ett skydd för folkhälsan, till och med obligatorisk försäkring och förbokning av hotell är ett hinder för turismen som bevisat av resten av världen. Detta krävs inte idag."

"I stället föreslår jag ett enkelt bevis på vaccination före avresan och RT-PCR-testning, som krävs av de flesta nationer och flygbolag."

"Återupptagandet av Test & Go- eller Sandbox-program på alla turistmarknader är att föredra. Alla gäster som anländer och testar positivt bör få säljaf-karantän på deras valfria hotell."

"När det gäller turismsandlådeprogram var utbyggnaden av destinationer till att inkludera Surat Thani-öarna, Krabi och Phangnga ett bra steg i rätt riktning, men vidareutvecklas i fler provinser (till exempel Chonburi och turism-reliant Pattaya) skulle vara ännu bättre.”

"Vi i näringslivet är angelägna om att arbeta tillsammans med er regering och stödja ansträngningar för att klara denna nya covid-19-våg. Jag är övertygad om att vi med ett balanserat tillvägagångssätt kan hålla våra företag öppna och ekonomin brummande, samtidigt som vi hittar ett sätt att leva med detta virus.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.