Chonburis mängd Covid-19-infektioner kommer nu sannolikt att minska, enligt folkhälsoministeriet

Chonburi –

Mängden Covid-19-infektioner i Chonburi-provinsen, som inkluderar den populära turiststaden Pattaya, har redan nått sin topp och minskar nu, enligt folkhälsoministeriets rapporter idag, den 17 januari.

Dr. Chawetsan Namwat, chef för avdelningen för akut hälsofara och sjukdomskontroll, meddelade att dagens högsta antal infektioner var i Bangkok på 722, följt av Samut Prakan på 656, Chonburi på 454 och Phuket på 389 och Nonthaburi på 386. Chonburi är nu rankad som den tredje högst i infektioner efter att ha varit mest på första plats sedan början av detta år, 2022.

Många infektioner över hela landet hittades fortfarande vid samma pågående kluster, såsom restauranger, nöjesställen olagligt öppna, fabriker, marknader, sociala sammankomster, religiösa ceremonier, militärläger och vårdhem, enligt hans uttalande.

Direktören sa: "Antalet infektioner har inte ökat bland turismpilotprovinserna efter att ha begränsat antalet internationella turister med Test and Go för närvarande avstängda. Bangkok har ökat något men Chonburi verkar ha passerat den högsta infektionspunkten och nu minskar, samma som Phuket och Samut Prakan där deras antal har varit stabila ett tag.”

"Virussituationen i Thailand i år förväntas gradvis minska och så småningom betraktas som ett endemiskt virus. Men experter övervakar situationen noga och tittar på akademisk information från hela världen för att uppskatta infektionstrenden. Nu, än så länge, har Omicron-varianten inte orsakat allvarliga symtom eller en betydande nivå av dödsfall. Ett stort antal infektioner kan dock påverka det offentliga hälsosystemet i viss utsträckning. Människor uppmuntras starkt att leva efter de nya normala reglerna, inklusive VUCA-åtgärder (vaccin, universell förebyggande, covid-fri inställning och antigentestkit), för sin egen säkerhet." avslutade Chawetsan.

Folkhälsoministeriet uppgav också att även om det mycket troligt var att inte alla bekräftade fall av Covid-19 rapporterades officiellt att antalet allvarliga fall och dödsfall på sjukhus inte visade tecken på att öka, inte ens två veckor efter nyår och en kraftig ökning i fall i Chonburi. Faktum är att från och med idag, den 17 januari 2022, inte en enda person i Chonburi av 7,329 XNUMX fall som för närvarande är under observation eller medicinsk vård ansetts vara allvarliga av folkhälsoministeriet, som de klassificerar som lunginflammation eller i ventilator.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.