Chonburi krokodilbönder uppmuntrar konsumenter att äta krokodil istället för fläsk och kyckling på grund av stigande priser

FOTO: 77kaodedChonburi

Si Racha-

En krokodilfarm i Si Racha uppmuntrar konsumenter att äta krokodilkött istället för fläsk och kyckling eftersom priserna på det senare köttet fortsätter att stiga, medan krokodilkött har högt proteininnehåll med mindre kolesterol och förblir överkomligt, enligt bönder.

Först, som en referens, den nuvarande situationen i Chonburi med stigande priser på fläsk, särskilt:

Priserna på fläsk i Chonburi har ökat, liksom de flesta i Thailand, och enligt tjänstemän från relevanta myndigheter beror det främst på en grissjukdom, "afrikansk svinpest eller ASF". 

Chonburi fläskpriserna fortsätter att öka, kunder och leverantörer klagar, tjänstemän vidtar åtgärder

Priserna på fläsk, kyckling och ägg i Pattaya och Chonburi har ökat, liksom de flesta av Thailand, och har påverkat både säljare och köpare.

Stigande priser på fläsk, kyckling och ägg fortsätter att orsaka oro i Pattaya och Chonburi

Nu till vår utvalda berättelse:

Sumet Panyasakorn, verkställande direktör för Si Racha Crocodile Farm and Products-företaget, sa till lokala Chonburi-media tidigare denna vecka, "Vi producerar 1,000 XNUMX kilo krokodilkött som vi tar med till lokala marknader per dag. Det räcker nu inte för en stigande efterfrågan då lokala konsumenter börjar välja att äta mer krokodilkött istället för fläsk- och kycklingkött. Detta beror främst på oro över stigande priser på andra typer av kött, särskilt fläsk, i Thailand."

”Vi kommer inte att höja priserna på krokodilkött och vill försäkra våra kunder om detta. Vi säljer för närvarande krokodil för 85 Baht per kilogram för grossistköp på mer än 30 kilogram och 120 Baht per kilogram för detaljhandels-/enskilda köp.” Sumet förklarade.

"Innan prishöjningen på fläsk och kyckling sålde vi bara 30 procent av vårt krokodilkött i Thailand medan 70 procent av vårt utbud exporterades till andra länder. Nu säljer vi 50 procent av vårt lager i landet och detta antal fortsätter att öka.” Sumet lade till.

"Krokodilkött har högt protein och mindre kolesterol. Det är bra för hälsan och priset är inte högt. Vi rekommenderar starkt att folk provar det om de aldrig har gjort det förut och ser att det kan vara en bra och prisvärd ersättning för fläsk medan priserna i denna kategori fortfarande är höga." avslutade Sumet.

Krokodilkött har haft mycket diskussion på våra thailändska sociala medier den senaste tiden, noterar TPN-media, där många thailändska invånare håller med Sumets tankar. Men många engelskspråkiga läsare på nätet, många som erkände att de aldrig provat krokodiler, förblev oroliga.

FOTO: 77kaodedChonburi

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.