En grupp thailändska föräldrar protesterar mot det thailändska utbildningsministeriet över obligatoriska Covid-19-tester och ansiktsmasker för studenter

Bangkok -

En grupp föräldrar anlände till utbildningsministeriet i går, den 18 januari 2022, för att kräva inställelse av vanliga ATK-tester (Rapid Covid-19) och den obligatoriska policyn att bära ansiktsmasker för elever.

De vuxna, som enligt uppgift hade rest från Bangkok och över hela landet, sågs höja banderoller och meddelanden skrivna på thailändska som "Att kolla med ATK är ett slöseri med pengar", "Sluta tvinga ATK-testning", "Gör Covid-19 endemisk ”, ”Om du tvingas ta ditt ATK-test varje vecka, hur känner du dig” osv.

En av representanterna, som bara avslöjade hennes namn som Natthamon, sa till lokala medier att föräldrarna och skolpersonalen har påverkats av folkhälsoministeriets strikta policyer och åtgärder. Vissa av dem ansågs inte nödvändiga, enligt henne, som att tvinga asymtomatiska elever att göra ATK-test.

Natthamon sade till den associerade thailändska pressen: "När oroliga föräldrar såg att barn hade ont under obligatoriska ATK-test, så brast våra hjärtan också. Vi tror inte att det behövs för att vara frekvent och det var inte nödvändigt. Samtidigt bör det inte vara obligatoriskt att bära en mask utan bör vara frivilligt, särskilt för små barn som tycker att de är obekväma.”

"Vi har haft tålamod i mer än två år. Tidigare har våra barn studerat online hela tiden. Men när skolorna var tillbaka för att studera i klassen, hindrade policyn med regelbundna ATK-testning utbildningen. Och vi anser att det inte är nödvändigt att testa på människor och barn med goda hälsotillstånd, vilket motsäger hälsoministeriets uttalande att göra viruset endemiskt snart. Vi testar inte för förkylningar, influensa eller andra feber varje vecka, eller ens dagligen som vissa skolor kräver, från personer som är asymtomatiska eller inte verkar vara sjuka." fortsatte Natthamon.

Därför uppmanade föräldrarna regeringen att avbryta obligatoriska ATK-tester på alla barn och att endast genomföra tester på de som hade misstänkta symtom samt att påskynda landets återöppning utan att skapa komplicerade förhållanden för att avskräcka turister för att omedelbart återuppliva inhemsk ekonomi.

En representant från ministeriet tog sedan ut handen för att ta emot en petition från gruppen innan han föreslog den till utbildningsminister Trinuch Thienthong i följande steg. Det har inte funnits någon indikation på om ett offentligt svar kommer att ges.

TPN-media noterar att testpolicyerna skiljer sig mycket baserat på skolor, särskilt privata skolor, såväl som med olika provinsiella regler.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.