Chonburi, Songkhla och den thailändska regeringen vidtar ytterligare åtgärder för att bekämpa stigande priser på fläsk

FOTO: Thairath

Nationella -

Songkhlas handelsavdelning lämnar idag, den 21 januari, in en anmälan till Chana-polisstationen i Songkhla mot ett lokalt lager för en påstådd falsk rapport som rör kvantitet fläsk, som bryter mot produktprislagen.

Institutionen, tillsammans med Department of Internal Trade, Provincial Livestock Development Department, och relaterade byråer hade inspekterat kyllagret i Chana-distriktet efter rapporter om att mer än 200,000 XNUMX kg overifierat fläsk förvarades där.

Anmälan gjordes efter att totalt 201,600 20 kilo fläsk upptäcktes på platsen torsdagen den XNUMX januari, eftersom mängden inte överensstämde med det faktiska antalet som rapporterats till tjänstemännen.

Dessutom hade regeringens centralkommitté för priser på varor och tjänster nu krävt att grisfarmer skulle hålla 500 grisar och fler, och att kyllager med fem ton fläsk och mer skulle rapportera sin nuvarande kvantitet varje vecka, med start den 10 januari.

Om de misslyckades med att korrekt deklarera antalet grisar eller fläsk, skulle de riskera ett maximalt fängelsestraff på ett år och en maximal böter på 20,000 140,000 baht, enligt bestämmelserna. De som hittades hamstra fläsk kan riskera upp till sju års fängelse och böter på upp till XNUMX XNUMX baht.

FOTO: Chonburi Pr

Samtidigt hade Chonburis guvernör Phakthorn Thianchai idag, den 21 januari, tillsammans med Chonburis ständige sekreterare, Provincial Commerce of Chonburi, PR och tjänstemän från statliga myndigheter besökt slaktbodar för griskött på lokala våta marknader för att inspektera fläskpriset och potentiellt förhindra fläsk hamstring i området.

Till en början konstaterade man att priset faktiskt var högre och började påverka både butiker och kunder. Chonburis regering hade erkänt problemet och uppmanat försäljarna att tydligt visa priset för att förhindra hamstring av griskött.

Guvernören besökte också lokala fläskbutiker som deltog i regeringens kommersiella program för att hjälpa till att frysa fläskpriset till 150 baht/kilo. Hittills har sex butiker deltagit från 19 januari till 31 januari 2022.

Dessa åtgärder har kommit i takt med att priserna på fläsk har stigit under de senaste veckorna i Thailand, både vad gäller konsumenter och leverantörer och när den thailändska regeringen vidtar definitiva åtgärder för att stoppa ytterligare prishöjningar.

Kan vara en bild på 2 personer och mat
FOTO: Chonburi Pr

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.