Royal Thai Navy genomför flygplansundersökningar för att observera och hjälpa till med råoljeutsläpp i Rayong igår

Rayong –

Royal Thai Navy genomförde en flygplansundersökning på Map Ta Phut Industrial Estate igår eftermiddag, den 26 januari, efter ett råoljeutsläpp från Star Petroleum Refining Company (SPRC).

Viceamiral Pokkrong Monthatphalin, talesperson för Royal Thai Navy, avslöjade att First Naval Area Command (NAC1) skickade patrullflygplan för att undersöka oljefläckarna från en av företagets offshorebojar runt 1:10. efter att företaget anmält händelsen i ett officiellt uttalande under de tidiga timmarna i går morse.

Enligt uttalandet från SPRC var oljeutsläppet en nödsituation som hade startat från en läcka på en flytbrygga på tisdagskvällen runt 9:00 och företaget hade allt under kontroll. Utsläppet uppges ha upphört vid midnatt onsdag och skulle inte ha någon effekt på dess affärsverksamhet. Miljöeffekten var dock under bedömning.

En anti-ubåtshelikopter var stationerad för att observera oljeutsläppets riktning och ett oljespridningsmedel kallat 'SLICKGONE NS' applicerades runt området. Marinen förberedde också trupper och utrustning för att hjälpa relaterade enheter att ta bort oljefläckar. Centret för att förebygga och eliminera vattenföroreningar (olja) under den kungliga thailändska flottans myndigheter hade också inrättats.

När det gäller miljöpåverkan betonade talespersonen att föroreningsavdelningen nu utvärderar situationen och kommer att rapportera den övergripande situationen senare. Under tiden kommer marinen att noga övervaka situationen och hjälpa alla relaterade avdelningar att lösa situationen så mycket som möjligt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.