Djurarmén tillkännager det andra nyligen bekräftade fallet av rabies hos en herrelös hund i Banglamung

Följande är en varning från Djurarméns Facebooksida på sociala medier. Deras åsikter och uttalanden är helt deras egna.

☣️ VIKTIGT: RABIESVARNING

⚠️ Bekräftat fall #2: The Lake – Huay Yai, Bang Lamung
⚠️ Bekräftat fall #1: Suan Lalana Village, Pattaya City

Tragiskt nog har ett andra rabiesfall bekräftats, den 4 månader gamla honvalpen var från The Lake Huay Yai, Bang Lamung. Offret har fem syskon, som har hämtats och befinner sig på Djurarmésjukhusets nya karantänsanläggning.

Valpen presenterades den 26/01/2022, dog 27/02/2022 och bekräftades officiellt positiv idag 28/02/2022.

Denna varning följer på ett positivt fall i Suan Lalana Village, Pattaya City för en vecka sedan, den 19/01/2022.

Det finns nu en 14 dagars högriskvarning från 28/01/2022 till 11/02/2022. Vänligen rapportera alla djur som uppvisar följande symtom:

▪️ oregelbundet beteende
▪️ överdrivet dreglande
▪️ inte äta
▪️ ovanlig luftbitning
▪️ desorienterad häpnadsväckande

⚠️ Närma dig inte. Vänligen filma djuret på säkert avstånd, fäst platsen och ring omedelbart 085 093 5954 eller skicka ett meddelande till vår sida.

Om du blir biten ska du omedelbart uppsöka sjukhus. Banglamung Hospital eller Muang Pattaya Hospital, behandling är gratis. Rabies är en dödlig sjukdom, sök behandling.

🚑 Djurarmésjukhuset är en av de enda anläggningarna i Pattaya som erbjuder professionell karantän. Vi behöver akut din hjälp för att färdigställa våra nya isoleringsutrymmen med högkvalitativa antibakteriella plattor. Vänligen donera om du kan, vi måste samla in ytterligare 12,000 XNUMX฿

🙏 PayPal.me/AnimalArmyTH
Ref: #QUARANTINE_TILES

🙏 Animal Army Foundation
Kasicorn Bank
ACC: 081-8-61790-9

💛 Tack karantänsupportrar Horst & Ye-Soon, Ann Tann och Winnie WY Koo. Det krävs en armé!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/